Şehitkamil Belediyesi, kış aylarının yaklaşmasıyla birlikte 'sessiz ölüm' olarak adlandırılan karbon monoksit zehirlenmelerinin önüne geçebilmek amacıyla Münifpaşa Sosyal Tesisi Aile Merkezi'nde hayat kurtaran cihaz olarak bilinen karbon monoksit dedektörleri ve bilgilendirme broşürü dağıtımını gerçekleştirdi. Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, “Zaruret dahilinde soba yakıyorsak hayatımızı korumak zorundayız" dedi.

Kış mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte sobalı evlerde yaşayan vatandaşların karbon monoksit gazından korunmaları amacıyla projeler üreten Şehitkamil Belediyesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da tesislerinde eğitim gören kursiyerlere karbon monoksit dedektörü dağıtımına başladı.

BİLGİ VERİLDİ

Karbon monoksit gazından kaynaklı zehirlenmelerin önüne geçmek isteyen Şehitkamil Belediyesi, Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünün ortaklaşa yürüttüğü soba zehirlenmelerine karşı bilgilendirme çalışmaları başladı. Dedektör dağıtım törenine katılan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Cafer Yılmaz, Çevre Şehircilik İl Müdürü Hasan Alan, kursiyerlere dedektör verdi. BÜLTEN