İSRAFTAN KAÇINMALIYIZ

ABD’nin Türkiye ile ilgili olarak aldığı kararların müttefiklik anlayışına sığmadığını dile getiren Başkan Çeliktürk, yaşanan sıkıntılı süreçte birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmek gerektiğini söyledi. Çeliktürk, “Küresel dayatmalara karşı millet olarak birlik beraberlik içerisinde devletimizin yanındayız” dedi. Türkiye’nin kendi ayakları üzerinde durabilmesi için öncelikle devlet olarak israftan kaçınılması gerektiğine dikkat çeken Başkan Çeliktürk, şöyle devam etti:

ÜRETEN TÜRKİYE OLMALIYIZ

“Bu son olaylar bizlere gösterdi ki, stratejik ortak, müttefik laflarının hepsi bomboş laflar. Biz Türkiye olarak kendi ayaklarımız üzerinde durmak zorundayız ve bunun ilk adımları devlet olarak israftan kaçınmalıyız. Devlet kurumlarımızdan başlamak üzere ekonomik tasarruf sistemine geçmemiz gerekiyor. Dışa bağımlılığımızın en büyük sebebi enerji ihtiyacımızı kendi kendimize yetecek seviyelere getirmeliyiz. Bütün şehirlerimizde güneş enerji tarlaları oluşturup her şehrin enerjisini kendi üretecek boyuta getirmeliyiz. Sonrası mı? Üretmeden tüketen değil üreten ülke ekonomisine faydalı bireyler olmak için gayret göstermemiz gerekiyor.”

BUGÜNLERİ ATLATACAĞIZ

Türk milletinin her türlü imkansızlığa rağmen Kurtuluş Savaşını kazandığını hatırlatan İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Çeliktürk, şöyle devam etti: “Muassır medeniyetler seviyesine gelmek için Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere çizdiği yolu takip etmemiz gerekiyor. Unutmayalım ki, Dünya tarihinde emperyalizme karşı kazanılan tek savaş Atatürk’ün önderliğindeki Kurtuluş Savaşıdır. Kurtuluş Savaşı’ndaki o ruhla hareket edersek, ekonomimize yönelik bu savaşı da kazanacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın.