Gaziantep Üniversitesinde bulunan fıstık ağaçları, Rektör Yavuz Coşkun'un projesi doğrultusunda kesilmeyi bekliyor. Yaklaşık 450-500 fıstık ağacının bulunduğu alanın çocuk hastanesi yapmak istediği öğrenilen Yavuz Coşkun'un, bu projeden vazgeçmesini isteyen duyarlı gençler protesto etti.

Üniversite içerisine giren bir grup duyarlı genç grubu, Gaziantep'in sembolü sayılan Fıstık Ağaçlarının kesilmemesini istedi. 20-30 yıllık ağaçların kesilmemesini isteyen duyarlı gençler, yasal haklarını kullanarak saygısızlık ve taşkınlık yapmadan üniversiteden ayrıldı.

GÖZLER FATMA ŞAHİN'DE

Gaziantep Üniversitesi içerisinde antepfıstığı ağaçlarının kesilerek yerine bina yapılma kararının durdurulması gerektiği belirtildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in, Fıstık Araştırma bölgesindeki ağaçlara dokunmayarak burayı park alanı yapmasına dikkat çeken vatandaşlar "nihayetinde Üniversite de aynı şey olabilir. Yapılacak inşaat başka bir alan üzerinde yapılabilir. Fatma Şahin rektör ile görüşerek bunu çözebilir"diye konuştular.