Gaziantep Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Ömer İrfan Çetiner, hayvan sayımızda geçen seneye oranla yüzde 25'lik bir artış olduğunu belirtirken, "Kurbanlık hayvanda hiçbir problemimiz yok. Sağlık yönünden sıkıntımız yok. Şap, çiçek, enfeksiyon olayı sıfır. Vatandaşlarımız sadece kurbanlıkların küpeli ve pasaportlu olmasına dikkat etsinler" dedi.

ÜRETİCİ DE TÜKETİCİ DE MUTLU

Üreticilerin hayvan beslemeye başladığını ve bunun sonucu olarak hayvan sayımızın arttığını belirten Ömer İrfan Çetiner, "Üretici yeniden hayvan beslemeye başladı. Üretici korunuyor. Üreticimiz sektörden para kazanıyor. Geçmişte yanlış yapılan işler vardı. Hükümetimiz şu anda üreticilerimizin lehine olacak şekilde uygulamaları hayata geçiriyor. Üretici de tüketici de mutlu" dedi.

BUZAĞI SAYISI ARTIRILACAK

Bakanlar kurulu kararıyla Kurban Bayramından sonra Avrupa ve Güney Amerika'dan ham besi meteryali geleceğini de söyleyen Çetiner, "Buzağı sayısını artırmak için işletmelerin yüzde 40'ı oranında hayvan ithal edilecek. Örneğin 100 baş hayvanı olan 40 tane getirebilecek. Eskiden ucu açıktı" dedi.

Kurbanlık fiyatlarıyla ilgili bilgi veren Çetiner, "Dana erkek 12-13, dişi düğe 11-12, koyun 11-12 TL' dedi. Meral KINACILAR