Gaziantep’in Yavuzeli İlçesinde beklenen yağışın olmaması nisan ayının kurak geçmesine neden oldu. Çiftçiler ektiği ürünlerin yüzde 70’i ise kuraklık nedeniyle zarar gördü.
Yavuzeli’nde arpa ve buğday üretiminin yapıldığı İlçe merkezinde ve bağlı mahallelerde beklenen yağışın olmaması kuraklığa neden oldu.Ürünleri kurumaya başlayan çiftçiler ise tarlaları bozmak zorunda kaldı.
Bunun üzerine Yavuzeli İlçe merkezi ve bağlı mahallelerde inceleme yapan Ziraat Odası Başkanı Bekir Sakar İlçede arpa ve buğday ekili tarlaların yüzde 70’inde susuzluk nedeniyle kuruduğunu söyledi.
Nisan ayının kurak geçmesi, ilçe genelinde çiftçiyi mağdur ettiğini belirten Sakar, “Çiftçi tarlayı sulayamayınca kuruma baş gösterdi. Yerinde yaptığımız ilçe merkezi ve mahalle gezilerimizde tahıl ekili tarlalarda çiftçilerimizin ektiği ürünlerin yüzde 70’ inin zarar gördüğünü gördük, Çiftçilerimiz bu yıl kuraklık nedeniyle ürün alamadığından dolayı mağdur oldu. Bu yıl ürün alamayarak ekonomik sıkıntı yaşayacak çiftçilerimize devletimizden destek bekliyoruz” diye konuştu.