Baklavanın bir standardının olduğunu ancak kadayıf ve künefede bir standart olmadığını belirten Karayılan, "Künefe ve kadayıfla ilgili yönetmelik yok. Bunun için bakanlığa başvuruda bulunacağız" dedi.

EKMEKTE BAŞARAMADIK

Pide ekmeğiyle ilgili yönetmelik çıkması için çok uğraştığını ancak bakanlıktan tebliğ çıkaramadıklarını anlatan Karayılan, "Ekmekte bunu başaramadık ama yılmak yok. Kadayıf ve künefeyle ilgili bir yönetmilik yok. Künefe ve kadayıfın bir standardının oluşması için harekete geçiyoruz. Yönetmelikle ilgili bakanlığa bir teklifte bulunacağız. Bunların da standardının oluşması gerekiyor. Bu konuyla uğraşacağız" diye konuştu.

TEKLİFTE BULUNACAĞIZ

Kadayıf ve künefenin standardının oluşmasıyla birlikte içine konulan malzemelerin bir sınırının olacağını dile getiren Karayılan, "Standardı olmayan bir ürünle ilgili çok şey yapamıyorsunuz. Bunun için yönetmelikle ilgili bakanlıığa teklifte bulanacağız. Baklavanın standardı var. Künefe ve kadayıfta da olmalı. Kadayıf ve künefenin bir standardının oluşması için tekilfte bulunacağız" dedi. Meral KINACILAR