Anadolu’nun sahip olduğu değerlerle dünyada eşi benzeri olmayan bir yapıya sahip olduğunu ifade eden ünlü şef Tahir Tekin Öztan “Anadolu dünyanın en önemli gastronomi müzesidir. Araştırmacılar için burası doğal ve uçsuz bucaksız bir laboratuardır” dedi.

FARKLI İLLERİN YEMEK KÜLTÜRLERİ

Mutfak kültürünün tanıtımı yönündeki çalışmalarını değişik platformlara taşıyan ünlü şef Tahir Tekin Öztan Anadolu’nun değişik illerine ait yemek kültürleri ve Ramazan sofrasını ekranlara taşıyarak Türkiye’nin ilgi odağı haline geldi. Palenet Mutfak TV’de gerçekleştirdiği Tahir Tekin Öztan İle Ramazan Sofrası programı büyük bir beğeniyle izleniyor. Ünlü şef Tahir Tekin, programda Türkiye’nin yakından tanıdığı çeşitli meslek gruplarından ünlüleri de ekranlara çıkararak farklı illerin yemek kültürleri ve Ramazan geleneklerini anlatarak adeta Anadolu mutfak kültürünün belgeselleştiriyor.

420 LEZZET

Bir çok TV kanalının ana haber bültenlerinde farklı yemek tarifleriyle dikkatleri çeken ünlü şef Tahir Tekin Öztan yaptığı değerlendirmede “Anadolu mutfak kültürü dünyanın en geniş ve en büyük mutfak kültürüdür. Anadolu adeta bir gastronomi müzesi gibidir. Türkiye sınırlarının en ücra köşesinde bile farklı bir yemek ismi ve kültürünü bulmak mümkün. Bizim görevimiz atalarımızdan bize miras kalan bu kültürü önce tanımak ve uygulamak sonra gençlerimize ve bütün dünyaya tanıtmaktır. Bunun için bir çok ulusal TV kanalında değişik bölgelerin mutfak kültürlerini o bölgelerin insanlarıyla ekranlara taşıyoruz. Bizim acelen Anadolu Mutfak Kültürünün hafızası olan ninelerimizden, annelerimizden bütün lezzet reçetelerini toplamamız gerekiyor. Gaziantep’te bunu başardık ve Gelenekten Geleceğe Gaziantep Yemekleri adlı kitabımızda 420 lezzet reçetesine yer verdik" dedi.

YENİ PROJELERE İMZA ATACAĞIZ

Anadolu’nun bir gastronomi müzesi ve araştırmacılar için önemli bir doğal laboratuar olduğunu sözlerine ekleyen ünlü şef Tahir Tekin Öztan, önümüzdeki dönemlerde yeni projelere de imza atacaklarını söyledi. İHA