Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, tarih ve kültür hamlesinde inanılmaz işler yapıyor. Tarihi dokunun gün yüzüne çıkarılması için kolları sıvayan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şehreküstü bölgesindeki yapılan sokak sağlıklaştırma ve Şehitler Caddesindeki yenileme çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte Asım Güzelbey'in başlattığı kültür yolunun haritasını değiştirecek hamleler yapıyor. Dün Ökkeş Özekşi önderliğinde Gaziantep 27 Gazetesini ağırlayan Tahmazoğlu, çalışmaları hakkında bilgi verdi ve ekibimize bölgeyi gezdirdi. Tahmazoğlu "İnönü caddesi, Şehitler caddesi ve Ağa camisine kadar sokak sağlıklaştırmaya aldık. Bu çalışmalarla turizm bölgesi ve kültür yolunun değişmesine yol açacak ve bu yol Şehreküstü'ye kadar uzayacak" dedi. Tahmazoğlu ayrıca Yeşilvadi'de atlama kulesi, dönme dolap aldıklarını ifade ederek, "Yeşilvadi'ye her yıl bir yenilik yapacağız" dedi.

HİZMETLERİNİ ANLATTI

Gaziantep 27 Gazetesi ekibine hizmetlerini yerinde anlatan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, kentsel dönüşüm çalışmaları, sokak sağlıklaştırma çalışmaları, Antep Savunmasında önemli bir merkez olan Savaş Müzesi'nin genişletme çalışmaları, altındaki mağaradaki hummalı çalışmalar ve Türkiye'de örneği olmayan Yeşil Vadi'de yenilikleri ve yapılacakları anlattı.

ETNOĞRAFYA MÜZESİ'NDEN GETİRİLECEK

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şehreküstü'de eski evleri satın alıp restore ederek Savaş Müzesi alanını genişlettiklerini belirterek, Savaş Müzesi'nde Etnoğrafya Müzesi'nde olan malzemeleri savaşta kullanılan tüfekler, tabancaların sergileneceğini söyledi.

MAĞARADA HUMMALI ÇALIŞMA

Savaş Müzesinin altındaki mağaranın da turizme açılması için yoğun çalışmalar sürdürdüklerini belirten Tahmazoğlu, "Mağarada kuyular, livaslar, imalathane bölümleri dikkat çekici. Bunları turizmin hizmetine sunacağız" dedi.

KÜLTÜR YOLU UZUYOR

Şıh Camisinden Kabasakal camisine kadar olan bölümde sokak sağlıklaştırma için düğmeye bastıklarını söyleyen Tahmazoğlu, "Şehitler caddesinde Ahmet Çelebi okulundan başlamak üzere Elmacı pazarına kadar olan bölümde çalışma içindeyiz. Kabasakal camisine kadar olan cadde ve sokakların tamamında yenileme ve sokak sağlıklaştırma yapıyoruz. Ahmet Çelebi okulunun arkasında Kabasakal cami var, oradaki evleri yıkıp orayı meydan yapıyoruz. Sadece okul ve cami kalacak. Yanında parkımız var. Kültür yolunda haritayı değiştiriyoruz. İnönü caddesi şehitler caddesi, Ağa camisine kadar sokak sağlıklaştırmaya aldık. Bu çalışmalarla turizm bölgesi ve kültür yolunu Şehreküstü'ye kadar uzatacağız" dedi.

AZRAİL BİLE BİZİM KADAR ZORLANMIYOR

Kentsel dönüşüm çalışmalarının devam ettiğini belirten Tahmazoğlu, vatandaşla uzlaşarak evlerini aldıklarını söyledi. Tahmazoğlu, kamulaştırmanın zorluğuna da dikkat çekerek, "Bir insanın evini almak canını almaktan zor, azrail bizim kadar zorlanmıyor" dedi.

EN BÜYÜK GELİRİMİZ, TASARRUF

Belediyenin borcu olmadığını, gelir ve gideri dengelediklerini söyleyen Tahmazoğlu, "En büyük gelirimiz tasarruf, akılcılık. Bir yandan arsa, bir yandan konut üretiyoruz" dedi.

TEKSTİL KENT MAHALLESİ

Tavuk pazarını kaldırdıklarını söyleyen Tahmazoğlu, oraya üstü meydan, altı 3 kat otopark yapacaklarını, belirtti. Tahmazoğlu, bölgede kentsel dönüşüm yaptıklarını belirterek, Kocaoğlan olan mahallenin adını Tekstil Kent Mahallesi olarak değiştirdiklerini söyledi. Tahmazoğlu, Avrad Pazarı, Karatarla'nın boşalacağını, şehir trafiğinin de rahatlayacağını anlattı. Eski garajları boşalttıklarını, 1000 tane tamircinin taşındığını belirten Tahmazoğlu, bunun trafiği rahatlattığının gözle görüldüğünü belirtti.

ŞEHİR HASTANESİ İNŞAATI BAŞLADI

Şehir Hastanesi inşaatının başladığını belirten Tahmazoğlu, Perilikaya Devlet Hastanesi'nin inşaatının da devam ettiğini, buranın bitmesiyle Dr. Ersin Devlet Hastanesi'nin yıkılacağını anlattı.

ANTEP YEMEKLERİ SUNULACAK

Tahmazoğlu, Gaziantep'e kazandırdığı Şehreküstü Konaklarında bir Antep evini aldıklarını ve burada Antep yemeklerinin sunulacağını belirtti. Turist kafilelerini burada ağırlayacaklarını ve özel Antep yemeklerini sunacaklarını belirten Tahmazoğlu "Madem Gastronomi kenti olduk, bunun için gelen yerli ve yabancı turistlere Antep yemeğinin çeşitlerini sunacak, damak tadının lezzetini yaşamalarını sağlayacağız"diye konuştu.

9 YENİ MAHALLE KURULDU

Nüfusu 1 milyon 100 bin civarında olan Şahinbey'de göreve geldi geleli 9 yeni mahalle kurduklarını belirten Tahmazoğlu, "Şahinbey çok plansız gelişmiş. Daha yapacak çok işimiz var" dedi.

TAHMAZOĞLU VE ÖZEKŞİ YARIŞTILAR

Kütüphane Haftası nedeniyle Gazetemiz ekibiyle birlikte Yeşilvadi'de gençlik merkezlerindeki öğrencilerin okuma etkinliğine katılan Tahmazoğlu, Gazetemiz Yönetim Kurulu Başkanı Ökkeş Özekşi ile birlikte öğrencilerin halat çekme yarışına katıldı. Davet üzerine iki ekibin başına geçen Tahmazoğlu ve Özekşi'nin ekipleri kıyasıya yarıştı.