Gaziantep’te ilk kez 2-4 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek olan l. Kitap Festivalinde hazırlıklar son aşamaya geldi. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin himayesinde gerçekleşecek olan 1. Kitap Festivalin Genel Koordinatörlüğünü ise Yazar Ahmet Ümit yapacak. Yerli ve yabancı birçok ünlü yazarın katılacağı festivalin, geleneksel hale getirilmesi hedefleniyor. Festival ile ilgili değerlendirme yapan Genel Koordinatör Yazar Ahmet Ümit, “Gaziantep’i marka şehir ve dünya kültür başkenti yapma hedefinin ayaklarından biri olarak düşünülen festival geleneksel hale getirilecek" dedi.

ÜNLÜ YAZARLAR

Sahan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Tekin Öztan, Burhan Çağdaş ve Tahmis Kahvesinin de desteklediği 1. Kitap Festivalinin 2-4 Mayıs tarihleri arasında yapılacak. Kitap Festivali’ne Yekta Kopan, Mario Levi, Murat Menteş, Ayhan Bozkurt, Selahattin Yusuf, Tarık Tufan, Gökdemir İhsan, Bilgehan Pamuk gibi yazarlar katılacak. Kendirli Gazi Kültür Merkezi’nin önünde yapılacak açılış konuşmalarının ardından yazarların etkinlikleri başlayacak.

CESARET KİMLİĞİ YETER

Gaziantep’le ilgili hedefleri hakkında da bilgi veren Ahmet Ümit, “Türkiye’nin altıncı büyük kentiyiz. Şehrimizin kökleri Hititler, Romalılar, Osmanlılara kadar uzanıyor. Kurtuluş savaşında gösterdiğimiz fedakarlık ve cesaret bile kimliğimizi tarife yeter. Çalışkanlığımız ve becerimiz, sanayimize ve ekonomimize küresel ölçüde başarılar getirdi. Ancak ne yazık ki kültürel olarak istenilen seviyeye gelmiş değiliz. Gerek eğitim alanında, gerekse sosyal yaşamımızda bunun eksikliğini hissediyoruz. Bu nedenle, Gaziantep’te kitap okumayı yaygınlaştırmak, gençlerden başlayarak toplumun tüm katmanlarına yaymak, edebiyatı, sinemayı, tiyatroyu, müziği yani sanatı çekim merkezi haline getirmek istiyoruz. Şehrimize sahip çıkmanın, Gaziantepliler bilinci yaratmanın başka yolu yok. Okumak ve okutmak zorundayız. Çünkü güzellik de, mutluluk da, özgürlük de, umut da, aşk da, iyilik de, huzur da kitapların sayfalarında saklıdır. Çünkü okumak bizi tek insan olmaktan kurtarıp insanlığa dönüştürür" diye konuştu. BÜLTEN