Milli Eğitim Bakanlığı ile Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu’nun ortaklaşa yürüttüğü ‘Bu Benim Eserim’ adlı projesine Gaziantep’ten 14 proje katılmaya hak kazandı. Öğrencilerden Özel Sanko Okulları 6. sınıf öğrencisi Hasan Atakan Aslan, Mahmut Fehime Güleç Ortaokulu 8. sınıf Tuğba Dündür, Doğu Yıldız İşler ve Nurdağı Nurten Öztürk Ortaokulu 6. sınıf öğrencisi Ümitcan Köroğlu’nun projeleri sergi de en çok ilgi çeken projeler arasında yer aldı.

SANKO AVM’de açılan bölge sergisine; Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, Şehitkamil İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yağcı, Şahinbey İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdülhalim Ünverdi, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Sergiyi gezen Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci ve beraberindeki protokol, projeleri tek tek inceledi. Proje hakkında öğrenciler, protokol üyelerine projelerini anlattı.

GÜÇ BİLGİDEN OLUŞUYOR

Sergi sonrası açıklama yapan Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, “Bir kere muhteşem. Muhteşemliği şundan; Ben Konyalıyım Konya da Mevlana’yı biliyoruz. Herkes onun sözlerini rehber ediniyor. Ama bir sözü çok da önemlidir. ‘Dün, dün de kaldı cancağazım bugün yeni şeyler söylemek lazım’ diyor. Yeni şeyler söylemek içinde yeni icatlar yapmak lazım. Dedelerimiz bizi icat yapmayın diye uyarırlardı ama değişim ve dönüşümü yakalamak için muhakkak icat yapmamız lazım. İcat geleceği planlamaktır. Geleceği belirlemektir. Bu açıdan bu öğrencileri şimdiden hiç değilse yeni bir icat yapabilmek için beyinlerini zorlamak için beyinlerini zorlamaları kendilerini ve imkanlarını zorlamaları muhteşem bir şey. Umarım bunların içerisinde ileride güzel buluşlar olur. O buluşlar patentlere neden olarak AR-GE’de çalışan bir toplum oluruz. AR-GE’yi üreten, bilgiyi üreten çünkü zamanımızda artık güç bilgiden oluşmaktadır” dedi.

GELECEĞİN BİLİM ADAMLARI

Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci ise geleceğin bilim adamlarını yetiştirmek için projelerin önemli olduğunu belirterek, “Bu benim eserim projesi kapsamında 490 tane proje bu yarışmaya katıldı. Bunların içerisinde burada gördüğünüz projelerimiz sergilenmeye değer buldu. İnşallah Mersin’e gidecekler. Mersin de 4 gün projelerini hem sergileyecekler hem yarışmaya katılacaklar. Bizim öğrencilerimiz öğrendiklerini aynı zamanda uygulamalı olarak görsel hale dönüştürmeleri öğrenmelerini pekiştiriyor. Geleceğin bilim adamlarını geleceğin mucitlerini pekiştirmeye çalışıyoruz” diye konuştu. İHA