Gaziantep’te 15 yaşındayken evlendirilen genç kadın, kocası ve kayınbabası tarafından darp edildiğini ve çocuğunun elinden alındığını iddia etti.

15 yaşındayken evlendirilmek zorunda kaldığını belirten Ayşe A. (17), yaşı küçük olduğu için kimsenin kendisine yardım etmediğini ve kendisini umursamadığını söyledi. Evlendikten sonra kendi ailesi ile görüştürülmediğini ileri süren Ayşe A., şu ifadeleri kullandı: “Mersin’de kalıyorum buraya Gaziantep'e gelin geldim. 15 yaşında küçük yaşta evlenerek buraya gelin geldim, bazı durumlardan dolayı. 2 sene boyunca eşimden ve kayınbabam tarafından darp edildim ve işkence gördüm. Ailemi bana göstermediler. Babam beni görmeye geldi. Babamı bıçaklayarak geri gönderdiler.”

BEBEĞİMİ GÖREMİYORUM

3 aydır 14 aylık bebeğinden ayrı olduğunu aktaran Ayşe A., “Birkaç ay önce beni dövüp evden dışarı attılar. Bebeğimi elimden aldılar beni dışarı attılar. Bana hiç kimse sahip çıkmıyor. Beni anlamadan dinlemeden direkt çocuk yurduna attılar. Koruma altındaydım daha dün çıktım. Yaşım küçük diye kimse bana yardımcı olmuyor. İki zanlı ortada geziyor, bana yavrumu göstermiyorlar. Yavrumun bir fotoğrafı bile elimde yok. 3 aydır bebeğimden ayrıyım. Bir annenin feryadı daha nasıl anlatabilirim bilmiyorum. Çatacak yer arıyorum. Kendimi öldürmeyi, intihar etmeyi bile düşündüm” dedi.

OĞLUMUN ANNE SÜTÜ İÇMESİ GEREK

Yaşının küçük olmasından dolayı umursanmadığını kaydeden Ayşe A., “Sonuçta ben de bir anneyim. Benim de bir yavrum var. Yaşım küçük diye hiç kimse beni göz önünde bulundurmuyor. Devlet bize yardım etsin istiyorum. Ben onlardan para pul hiçbir şey istemiyorum. Canımı istiyorum, oğlumu istiyorum sadece. Oğlumun fotoğrafını bile vermiyorlar bana. Oğlumun kokusu yok. Hem o daha bana muhtaç anne sütü içmesi gerekiyor. Dayanamıyorum artık biran önce oğlumun alınarak bana verilmesini istiyorum” dedi. İHA