Gaziantep’te bir çocuğa uyuşturucu sattığı iddiasıyla yargılanan sanığa, 18 yıl 9 ay hapis cezası verildi.

6. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın karar duruşmasına, sanık Hüseyin İvenç (28), avukatı ve uyuşturucuyu sattığı öne sürülen O.G (17) katıldı. Duruşmada söz alan İvenç, suçlamaları kabul etmeyerek, kendisinin 3 yıldır uyuşturucu kullandığını ancak satmadığını ve O.G’nin kendi iş yerine saatine pil taktırmak için geldiğini söyledi.

CEZA ALDI

O.G de parkta 'Sarı Bekir' lakaplı birinden 0,5 gram eroin aldığını, İvenç'in iş yerine saatine pil taktırmak için gittiğini ifade etti. Mahkeme heyeti, O.G'nin üzerinde uyuşturucu yakalandığı tarihte polise ve savcılığa verdiği ifadesinde, uyuşturucuyu sanık İvenç'ten satın aldığını ve yapılan teşhis sırasında sanığı polis huzurunda teşhis ettiğini, ancak karar duruşmasında ifadesini değiştirmesini kabul etmeyerek daha önceki ifadeleri ile elde edilen çeşitli deliller ışığında sanığın cezalandırılmasına karar verdi.

GÖRÜŞ BİLDİRDİLER

Cumhuriyet savcısı, sanık için 'eroin maddesi satmak' suçundan 5-15 yıl hapis cezası istediği mütalaasında, sanığa uyuşturucuyu 18 yaşından küçük birisine sattığı gerekçesiyle cezasının yarı oranında arttırılması yönünde görüş bildirdi.

Mahkeme, sanığa uyuşturucu satmaktan 10 yıl hapis cezası verilmesine, uyuşturucunun eroin olması nedeniyle bu cezanın ikinci kez yarı oranında arttırılarak 22 yıl 6 ay hapisle cezalandırılmasına, ancak sanığın duruşmadaki iyi hali göz önünde bulundurularak cezanın 6'da bir oranında düşürülerek, 18 yıl 9 ay hapis ve 4 gün adli para cezasına çarptırılmasına karar verdi. AA