Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Nakıboğlu, yerli otomobil üretimi için açık çek verdi. Nakıboğlu, yerli otomobil üretimine yatırım yapmak isteyen sanayicilere OSB’ler olarak arsa tahsis etmeye veya gerektiğinde yeni OSB kurmaya hazır olduklarını söyledi.

KUCAK AÇMAYA HAZIRIZ

Üretim rekorlarının kırıldığı, ithal edilen pek çok ürünün üretilmeye başlandığı, planlı ve çevreci üretimin merkez üssü OSB’ler adına OSBÜK’ten yerli otomobil üretimine açık destek geldi. Üreten Türkiye’nin dinamosu OSB’lerin çatı kuruluşu OSBÜK, “babayiğitlere” kucak açmaya hazır olduğunu açıkladı. OSBÜK Başkanı Cahit Nakıboğlu, yerli otomobil üretiminin milli bir mesele olduğunu vurgulayarak; “OSB camiası olarak yerli otomobil üretimini sonuna kadar destekliyoruz” diye konuştu.

EN UYGUN YATIRIM İMKANI

Nakıboğlu, yerli otomobil üretimine yatırım yapmak isteyen sanayicilere OSB’ler olarak arsa tahsis etmeye veya gerektiğinde yeni OSB kurmaya hazır olduklarını ifade ederek; “Sanayicimiz yerli otomobilimizi üretebilecek teknolojik birikime, potansiyele ve cesarete; OSB’lerimiz de, yerli otomobil için gereken uygun yatırım ortamlarına sahiptir. Yerli otomobil üretimine yatırım yapmak isteyen sanayicilerimize OSB’ler olarak kucak açmaya, onlara uygun yatırım ortamları sunmaya hazırız” şeklinde konuştu.

YARIM KALAN HİKAYE

Nakıboğlu, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın gündeme getirmesi, Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’nun milli bir mesele olarak takip etmesi ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Fikri Işık’ın olağanüstü gayret ve destekleriyle yerli otomobilde tarihi bir fırsat yakalandığını düşünüyorum. Otomotivin yanı sıra birçok sektör için fırsat olan yerli otomobilin ‘Devrim Otomobili’ ile yarım kalan hikâyesini mutlaka tamamlamak zorundayız. OSB’ler olarak, yerli otomobile yatırım yapmak isteyen ‘babayiğitleri’ yatırım altyapıları hazır bölgelerimize davet ediyoruz.” YATIRIMCILARA DAVET

Nakıboğlu OSB'lerin pozitif ayrımcılıklara sahip olduklarını da hatırlatarak; "Halen yürürlükte olan teşvik mevzuatı ile OSB’lere pozitif ayrımcılık yapılmış olup, OSB’lere yapılan yatırımlar bulundukları bölgenin bir alt bölge teşvikinden yararlanıyor. Elektrik üretim ve dağıtım yetkisi olan OSB’ler, katılımcılarına yaptığı yatırımlarla iletim şebekesine erişimi sağlaması ve toplu alım avantajları ile ucuz ve bir o kadar da kaliteli enerji sağlamaktadır. Bu sebeplerle bütün yatırımcıların ve özellikle yerli otomobil yatırımcılarının tek adresi OSB olmalıdır" şeklinde konuştu. LEYLA ÖZEKŞİ POLAT