Grand Park’ta yapılan genel kurul toplantısının divan başkanlığını Gaziantep Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ömer Küsbeoğlu yaptı. Kongre,

saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Daha sonra toplantı denetleme, faaliyet ve bütçe raporlarının okunması ve oylanmasıyla yapıldı. Oy çokluğu ile faaliyet raporları kabul edildi.

ALKAVA: “SÖZLERİMİZİ YERİNE GETİRDİK

Saygı duruşu ve istiklal marşının ardından adaylara söz verildi. Yeni başkan Mesut Alkava, dört yıl önce verdikleri sözlerin bir bir yerine getirdiklerini söyledi. Alkava, “Dört yıl önce verdiğimiz sözlerin hepsini bir bir yerine getirdik. Verdiğimiz sözleri ve yerine getirdiklerimizi yazılı belge olarak esnafımıza ulaştırdık. 2014yılında 44 tutanak 2015 yılında 170 tane, 2016 yılında tuttuğumuz tutanak 260 tane. 2017 yılında 316 tane tutanak tutuldu. Esnafımızı asla yalnız bırakmadık. Sürekli esnafımızı bir bir gezip sorunlarını dinledik. Esnafımızla sosyal projeler düzenleyip bir araya geldik etkinliklere imza attık. Esnafımızın çıkarları bizim önceliğimizdir. Odamıza bir araç aldık ve her gün bu araçlarımızla denetimlere çıktık. Eğitim salonu sözü verdik. Büyükşehir Belediyesi ile dört yıldır görüşüyoruz ve bu gün eğitim salonumuzu oluşturduk. Altı odalı geniş bir avlulu esnafımız için onar kişilik salonlarda eğitim alanları oluşturuldu. Bu eğitim merkezinin değeri en az 750 bin lira. Odamıza böyle bir mülk verildiği için büyükşehir belediyemizi tebrik ediyorum” dedi.

KÜSBEOĞLU:KAZANAN ESNAF OLACAKTIR

GESOB Başkanı Ömer Küsbeoğlu ise, kongrenin hayılara vesile olmasını temenni etti. Küsbeoğlu,kuaförlerin ortak bir sorununa değindi. Küsbeoğlu, "yan yana işyeri açılmasının önüne geçmek için birlikle proje başlattık. Gaziantep Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı Ömer Küsbeoğlu, “Esnafımızın her daim yanında olacağız. Her esnaf gurubunda olduğu gibi kuaförler odasının da en önemli sorunu yan yana açılan esnaflar. Haksız rekabetler. Birlik olarak bu konuda önemli kararlar alıyoruz. Amacımız esnafımızı korumak. Başbakanımız birlik başkanı olarak bizi toplantıya çağırdı ve ani olarak Ankara’ya gittik. Esnafımın kongresi için Ankara’da işleri yarıda bırakıp geldim. Bu bir yarış değil, bir görevdir. Kazanan sizler değil, esnaf olacaktır” açıklamasını yaptı.

296 OY ALDI

İki adayın yarıştığı kongrede oyların çoğunluğunu alan mevcut başkan Mesut Alkava görevinde güven tazeledi. Toplamda 501 oyun kullanıldığı kongrede mevcut başkan Mesut Alkava 296 rakibi Mustafa Başıbüyük 202 oy aldı. Oyların 3’ü ise geçersiz sayıldı. Alkava’nın yönetim listesinde şu isimler yer alıyor: Eyyüp Kesicikan, Bedriye Polat, Hakan Ateş, Seyit Ahmet Bulanık, Erol Sarı, Eren Kapçak / AYŞEGÜL BAĞCI