Türkiye İhracat Haftası Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birliklerinde bir dizi seminerle kutlanmaya başladı. GAİB Koordinatör Başkanı Abdulkadir Çıkmaz Gaziantep’te ihracat kültürünün geliştiğini ve dünya da yaşanan bir çok olumsuzluklar ve küresel krize rağmen bölge ihracatının giderek arttığını ifade etti.

Çıkmaz ihracatçıların gerek uygulamalar gerekse mevzuat alanında ki değişiklikler ve yenilikleri de yakından takip edebilmeleri için GAİB’İn üyelerini sürekli bilgilendirdiğini, ihracatçıların ihtiyaç duydukları yetişmiş ara eleman konusunda da önemli adımlar atıldığını, çalışanların bilinçlendirilmesi ve gündemi yakından takip edebilmeleri için çalışmalar yürüttüğünü belirtti.

KUTLAMALAR DEVAM EDECEK

Türkiye İhracat Haftasının farklı etkinliklerle kutlanmaya devam edeceğini de sözlerine ekleyen GAİB Koordinatör Başkanı Abdulkadir Çıkmaz gerek UR-GE gerekse diğer devlet desteklerinin ülkenin tanıtımı yanında yeni pazarlar bulunmasında önemli roller oynadığını GAİB bünyesinde faaliyet gösteren ihracatçı birliklerinden bir çok kafilenin dünyanın bir çok ülkesinde çalışmalar yürüterek mevcut pazarların korunması ve geliştirilmesi, yeni pazarların bulunması ve gelişen teknolojiyle ihracatın kolaylaştırılması yönünde yoğun çalışmalar yürütüldüğünü de sözlerine ekledi. BÜLTEN