Musul’da yaşanan krizin ülke ekonomisine yansımaları konusunda Bloomberg TV’nin canlı yayın konuğu olan Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Nakıboğlu, Gaziantepli sanayicilerin bu tür krizlere hazırlıklı olduklarını belirterek, Irak’ta yaşanan bu olayların uzun sürmeyeceğini söyledi.

"Irak’ta yaşanan krizin ihracatımızı büyük ölçüde etkileyeceğini düşünmüyorum" diyen Başkan Nakıboğlu, “Daha önce körfez krizini gördük, 2008-2009 krizlerini yaşadık. Sanayicilerimiz bu tür krizlere alıştı artık. Daha önceki krizlerde Avrupa ve Amerika’ya ürün satamayınca dünyanın diğer ülkelerine ihracat yaptık. Şu anda Gaziantep olarak 177 ülkeye ihracat gerçekleştiriyoruz” dedi.

SURİYE ETKİLEDİ

Suriye’de yaşanan olayların ilk başta Gaziantep’i etkilediğini söyleyen Nakıboğlu, “Olayların üzerinden biraz zaman geçmesinden sonra müşterilerimiz ürün almaya devam ettiler. Her şey normale döndü. Sonuçta hayat devam ediyor. Hatta şuanda Suriye’nin savaştan önceki döneminden daha çok ihracat yapıyoruz. Irak’ta da yaşanan bu sıkıntının bizleri çok etkileyeceğini düşünmüyorum.”

ENDİŞEYE GEREK YOK

Endişeye gerek olmadığını ifade eden Başkan Nakıboğlu, Bölgedeki jeopolitik gerginliklerin ekonomiyi olumsuz etkileyeceği yönünde endişelere kapılmamak gerekir. Irak Türkiye için de Gaziantep için de çok önemli bir pazar. Irak’a yaptığımız ihracatın yüzde 80’inden fazlasını Kuzey Irak’a yani güvenli bölgeye gerçekleştiriyoruz. Dolayısıyla ihracatın herhangi bir tehlikeyle karşı karşıya olduğunu düşünmüyorum. İvmede küçük bir azalma olsa dahi ihracat hedeflerimizi etkilemeyecektir” dedi. HABER MERKEZİ