Krediden dolayı esnafımız dar boğaza girmiştir. Esnafımız kredi borcunu ödüyemiyor. Aynı zamanda bir sicil affı bekliyorlar. Sicil affı olmasına rağmen bankalar uygulamıyor bunu. Eskiye bir çizgi çizip, yeni bir çizgi atmıyolar” dedi.

113 DELEGENİN OYUNU ALDI

Gaziantep Turistlik Eşya Satıcıları Odası Genel Kurul Kongresi, Gaziantep Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği(GESOB)’nde yapıldı. Tek liste ile seçime giden mevcut yeni başkan Hüseyin Yaz, 113 delegenin oyunu alarak yeniden başkan seçildi.

FAALİYET RAPORLARI OKUNDU

Kongrede divan başkanlığına, Gaziantep Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ömer Küsbeoğlu getirildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan kongre; denetleme, faaliyet ve bütçe raporlarının okunması ve oylanmasıyla devam etti. Oy çokluğu ile faaliyet raporları kabul edildi.

ESNAF, SİCİL AFFI BEKLİYOR

Oylamanın ardından konuşan başkan Hüseyin Yaz, esnafın kredi sorunu yaşadığını vurguladı. Yaz, “Esnafımıza elimizden gelen en güzel yardımları yapmaya gayret ettik ve yapacağız. Seçim için gelen üyelerimizin zamanını çaldığım için kendilerinden özür diliyorum. Esnafımızın en büyük sorunlarının başında krediler geliyor. Krediden dolayı esnafımız dar boğaza girmiştir. Esnafımız kredi borcunu ödüyemiyor. Aynı zamanda bir sicil affı bekliyorlar. Sicil affı olmasına rağmen bankalar uygulamıyor bunu. Eskiye bir çizgi çizip, yeni bir çizgi atmıyolar” dedi.

BİZİM REKLAMA İHTİYACIMIZ VAR

Esnafımıza ne gibi faydamız olacak onunla ilgili çalışmalar yapacağını kaydeden Yaz, şunları söyledi: “Gaziantep turizm şehri. Bizde bu alana giriyoruz. Bizim reklamlara ihtiyacımız var. Reklamlar vermeyi düşünüyoruz, tabii bunlarda bütçe kaynaklı şeyler. İnşallah onuda tamamladıktan sonra yolumuza devam edeceğiz. Esnafımızın büyümesi için çalışmalarımız olacak. KOSGEB destekli bazı yatırımlarda yardımcı olmayı düşünüyoruz.”

İŞTE YÖNETİMİ

Hüseyin Yaz'ın asil yönetim kurulu listesinde şu isimler bulunuyor: Salih Çolak, Mesut Çil, Ahmet Muhtar Çiftçi, Aziz Yıldız, Hüseyin Ekşi, Kureyş Zer

Denetim Kurulu'nda ise, Umut Karcı, Mehmet Demir, Özgür Yücetaş isimleri yer alıyor.

HABER: AYŞEGÜL BAĞCI