CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç'un hükümetin kadrolaşma iddialarını gündeme getirerek bir de liste açıklaması gündemdeki yerini koruyor. Günlerdir tartışılan torpil olayıyla ilgili konuşan vatandaşlar, "Adamı olan işe giriyor bu ülkede, adamı olmayanda işe giremiyor evde boş boş yatıyor . Bu ülkede bir şeylere sahip olabiliyorsan dayın sayesinde oluyorsun öteki türlü ister sınava gir, istersen başka bir şeye gene olmaz gene olmaz. Adaletsiz bir şekilde torpili var diye atanan kişiler var. Bu insanlar öteki tarafta nasıl hesap verecekler? Biri kamu yönetimini bitiriyor, KPSS'den 72 puan alıyor. atanamıyor, ama milletin çocuğu sırf bakan akrabası, milletvekili akrabası diye atanıyor" dediler.

ALİ ERSÖNMEZ (EĞİTİM-SEN GAZİANTEP

ŞUBE BAŞKANI)

"DURUM BİZİM AÇIMIZDAN ŞAŞIRTICI DEĞİL"

KPSS sınavlarının bu zamana kadar ciddi yapılmadığına dair bilincimiz var. LYS ve YGS sınavlarının sorularının açıklanmaması bile hükümetin devletin bütün kurumlarını kendilerine göre dizayn etme anlayışını açığa çıkarmıştır. Durum bizim açımızdan şaşırtıcı değildir özellikle mevcut hükümet geldiği günden beri kadrolaşmak uğruna her türlü yolu yöntemi kendine meşru saymıştır. Özellikle son bir yılda AKP Hükümeti eğitimdeki kadrolaşma başta olmak üzere tüm alanlarda kendi kendine itaat eden kendine yakın olan kendi ideolojisi ve anlayışı doğrultusundaki herkesi dilediği gibi atıyor.

BEYHAN YAĞDIRAN (EĞİTİM SEN HUKUK SEKRETERİ)

"İNSANLAR FİŞLENMEKTEN KORKUYOR "

"Haktan, hukuktan bahseden bir partinin böyle haksız, hukuksuz, adaletsiz işler yapması bu güne özel birşey değil. Daha düne kadar biz bu torpil işlerini cemaat eliyle yaptıklarını söylüyorduk şimdi ise bu işi direk kendileri yapıyor. Şuanda gençlerimizin hiçbirisi konuşamıyor. Sınavlarda sözlü mülakat olduğu için insanlar fişlenmekten korkuyorlar o yüzdende konuşamıyorlar. Bu insanlara soruyorum mahşer gününde bu kadar haksızlığın, bu kadar adaletsizliğin hesabını nasıl verecekler. Şuanda adeta bir korku imparatorluğu yarattılar. CHP milletvekili Haluk Koç'un açıklamaları bunu tam anlamıyla somutlaştırdı. Nitekim Gaziantep iline atanan 393 müdür yardımcısı atamasında da aynı adaletsizlikler göze çarpıyor. Benim yeğenlerim sınava girdi 76 puan aldılar atanamadılar. Hal böyleyken torpille birilerinin işe girmesi onların ahlaki durumunu gösteren somut bir örnektir. Bugünden sonra bu iktidardan adaletli, vicdanlı ve hakka, hukuka saygılı bir yaptırım beklemiyoruz ."

KADİR SÜMER (TÜRKİYE EMEKLİLER DERNEĞİ BAŞKANI)

"BÖYLE BİRŞEY VARSA İYİ DEĞİL"

"Böyle birşey varsa iyi birşey değil yazılı ve görsel medyada duyduğumuz kadarıyla CHP milletvekili Haluk Koç'un anlattıkları doğru mu, yanlış mı ? Bilemiyoruz. Doğruysa bu yapılanlar ayıptır bunun başka bir izahı yok."

HALİL ŞIVGA (EMEKLİ ÇALIŞAN)

"BU İNSANLAR ÖTEKİ TARAFTA NASIL HESAP VERECEKLER"

"Adaletsizliğin daniskası kendilerine geldiğinde haktan hukuktan bahsedip hacı hocayız diyorlar. Bir tarafta puanını almış gencecik arkadaşlar bir yere atanamayıp psikolojik sıkıntılardan sonra intihar ediyor. Diğer bir tarafta adaletsiz bir şekilde torpili var diye atanan kişiler var. Bu insanlar öteki tarafta nasıl hesap verecekler."

YAŞAR BERK (VATANDAŞ)

"ORTALIĞI KIŞKIRTMAYLA BİRŞEY OLMAZ "

"Ortalığı kışkırtmayla, ortalığı harekete geçirmeyle birşey olmaz yoksa bizim ülkemiz cennettir. Bütün ülkelerin gözü bizim ülkemizdeyken bu tür açıklamaları yapmanın hiçbir anlamı yok. Her dönemde yapılan torpil işlemleri bu dönemde en aza indirildi. Bizim idarecilerimizin hepsi temiz insanlardır.Bir insan herşeyi kontrol edemez bir emir her tarafa ulaşıncaya kadar 3-4 kez laf değişiyor. Çok şükür bu günümüze."

MEHMET ALİ BOZKURT (VATANDAŞ)

"İSTEDİĞİ GİBİ AT OYNATABİLİYORLAR"

"Hükümet kendi istediği gibi ülkemizde at oynatabiliyor. Vatandaşımızın söylediği hiçbir şeyi dikkate almıyor. Bugün 3 tane şehidimiz var kimse sesini çıkartıpta birşey demiyor. Genelkurmaydan, başbakandan, Cumhurbaşkanından bir açıklama yok. Haluk Koç'un söylediği torpil olayı kesinlikle doğrudur. Bu ülkede sınava girmenin hiçbir önemi yok tanıdığı olan istediği gibi atanıyor."

ERSİN VURKIR (VATANDAŞ)

"BU DURUMUN HESABINI NASIL VERECEKLER"

"KPSS'yi bu ülkede yaygınlaştıran bu hükümet madem torpille atamalar yapılacak bu ülkede sınavların hepsi kaldırılsın. Benim ablam kamu yönetimini bitirdi KPSS'den 72 puan aldı atanamadı ama milletin çocuğu sırf bakan akrabası, milletvekili akrabası diye atanıyor. Bu durumun hesabını nasıl verecekler." Haluk ŞAHİN