Gaziantep Kent Konseyi Kadın Meclisi'nin destekleriyle bir araya gelen kadınlar, köyde yaptıkları doğal yiyecek ve malzemeleri Primemall Alışveriş Merkezi'nde satışa sunuyor.
Gaziantep Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından yapılan Doğal Yaşam Pazarı projesi kapsamında kırsal alanlarda yaşayan kadınlar, yaptıkları köy malzemeleri ve köy yiyeceklerini Primemall Alışveriş Merkezi'nde satışa sunup ailelerine katkıda bulunacak. Primemall Alışveriş Merkezi'nde bir araya gelen kadınlar, projeden çok memnun kaldıklarını dile getirdi. Projeyi gerçekleştiren Gaziantep Kent Konseyi Kadın Vizyon Geliştirme Başkanı Tuğba Satıl, Gaziantep'in köylerini gezerek birçok kadını burada bir araya getirerek projeyi sürdürülebilir hale getirmek istediklerini belirtti. Gaziantep Kent Konseyi Kadın Vizyon Geliştirme Başkanı Tuğba Satıl, Ekim ayından itibaren, kent konseyinde hikayelerinin başladığını ifade etti.
Satıl, "Komisyonlar oluşturuldu ve kadın geliştirme vizyon başkanı olarak, ben bu işe başladım. Bu işe başladıktan sonra, köy kadınlarını ziyaretlerde bulunduk. Köy ziyaretlerinde kadınlarımızı bir arada toplayarak, kadınlarımızı dinledik. Kadınlarımız dinledikten sonra, bir pazar istedikleri ve yaptıkları ürünleri direkt halka sunmak istediklerini söylediler. Bu istekler karşılığında biz bu projeyi hazırladık" dedi.
Gaziantep Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Funda Suran, kent konseyi kadın meclisi kurulduktan sonra, vizyonlar kurarak Gaziantep'te çalışmalar başlattıkları belirtti. Suran, "Kent ve kent dışındaki kadınlara dokunmak istedik. Arkadaşlarımızın şöyle bir fikri vardı. doğal yaşam pazarı kuralım. Özellikle kırsalda ve köyde yaşayan kadınları, ürünleriyle, buraya getirelim burada satışlarını yapsınlar. Bu esnada Primemall'a anlaştık burada bize yer verdiler. Bu tür çalışmalar gerek kermes altında gerek farklı çalışmalarla yapılmıştır. Ama biz bir fark oluşturmak istedik. Onun için kırsal alanda yaşayan kadınlarımızla berber her ayın ilk Pazar gününde burada bir araya geliyoruz. Bu çalışmamızı sürekli hale getirmek istiyoruz" ifadelerini kullandı.
Gaziantep Kent Konseyi Kadın Meclisi Genel Sekreteri Müslüme Köşker de, "Bizler Gaziantep Kent Konseyi olarak Antep'teki, kadınları, ufak bir dokunuşla, eksikliklerini gidermek amacıyla bir araya getirdik. Onun için proje başlattık umarım başarılı oluruz" diye konuştu.
Bir araya gelmelerine katkıda bulunan, Gaziantep Kent Konseyi Kadın Meclisi'ne teşekkür eden, Dursun Köklü, "Bedir köyünden geliyorum. Köy ekmeğim var. Pekmez, kabak, köy yumurtası getirdim burada satışa sunuyorum. Yani aklınıza gelebilecek tüm köy ürünleri bulunur" şeklinde konuştu.