Tarımsal alanda çiftçileri bir çok proje ile destekleyen Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı, şimdi de “Kuzular ölmesin çifçinin yüzü solmasın” sloganı ile küçükbaş hayvanlara “aşı” kampanyası başlattı. Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Köyün cazibesini arttırmak istediklerini, köyde yaşayan bir vatandaşın şehire getmek için herhangi bir sebebinin olmaması gerektiğini söyledi.

Aşı için Sarıt Mahallesi’nde bir program düzenlendi. Program öncesi çifçilere seslenen Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep’e mevsimin ilk yağmuru yağdığını ve bundan dolayı mutlu olduklarını söyledi.

PROJELER ÇOĞALTILACAK

Hayata geçirilen proje ile 20 bin dolayında küçükbaş yavrunun kurtarılmasının söz konusu olduğunu dikkat çeken Şahin, “İnsanın yaşam kalitesini nasıl arttıracağız? Bu tür projeleri hızlandırıp, çoğaltıp yapacağız. Eğitim, Milli Eğitim Bakanlığı’nın, sağlık, Sağlık Bakanlığı’nın işi diyemeyiz. Tabi burada bize düşen görevler de var. Bugün su konusunda Türkiye’nin ikinci en büyük içme suyu projesini gerçekleştiriyoruz. Bunlar hep vatandaşımızın yaşam kalitesini arttırmak içindir” diye konuştu.

KÖYÜN CAZİBESİNİ ARTTIRMAK İSTİYORUZ

Köyün cazibesini arttırmak istediklerini, köyde yaşayan bir vatandaşın şehire getmek için herhangi bir sebebinin olmaması gerektiğini belirten Şahin, “Okul, sağlık ocağı, taziye evi, sosyal tesisi, altyapı ve üst yapı ihtiyaçları karşılanırsa neden şehire getsin. Temiz havanın olduğu, yeşil ve suyun olduğu cennet gibi sağlıklı bir ortamdan neden gidipde biriketlerin arasında yaşasın ki. Bu ortamları korumak için bizler de köylerimizin yaşam kalitelerini arttırmaya çalışıyoruz. Yol, su, yeraltı yerüst bir çok hizmetleri yaparken köylerimizi hep düşünerek hareket ediyoruz” şeklinde konuştu.

YILMAZ BİLGİ VERDİ

Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı İbrahim Yılmaz ise, Türkiye’nin küçükbaş hayvan yetiştiren bir ülke olduğunu ifade etti. Türkiye genelinde 12 milyon büyükbaş, 44 milyon da küçükbaş hayvanın bulunduğunu belirten Yılmaz, bir yandan bitkisel projeler diğer yandan ise hayvancılık projeler hazırladıklarını söyledi.

HAYVANLAR KURTARILMIŞ OLACAK

Bu projeyi Gaziantep Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği ile birlikte yürüttüklerini ifade eden Yılmaz, Gaziantep genelinde 250 bin koyun ve keçiyi aşılayacaklarını belirtti. Bu çalışma çerçevesinde Gaziantep’te 1 yıl içinde 300 bin dolayında yavrunun doğduğunu tahmin ettiklerini vurgulayan Yılmaz, “Bu 300 bin yavrunun yüzde 5 ile 10’nu aşılanmamasından dolayı ölüyor. Ancak bir çok çifçimiz bu ölümlerin bundan kaynaklandığını bilmiyor. Ama bizim bu aşılamamızdan sonra inşallah en az 20-25 bin dolayında hayvanımız kurtarılmış olacak. Bugün yetişmiş bir koyunu kurbana gönderdiğimiz zaman fiyatı bin liradır. Böylece Gaziantep hayvancılğına 20 milyon lira katkıda bulunmuş olacağız” değerlendirmesini yaptı. HABER MERKEZİ