Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, hizmete sunulan ve organik ürünlerin doğrudan üreticiden tüketiciye ulaştığı Şahinbey Köy Pazarında hem yaz hem de kış aylarında köylü vatandaşların ürettikleri ürünleri doğrudan halka satışa sunduğunu söyledi.

Başkan Tahmazoğlu, Güneykent Mahallesinde hizmete sunulan ve vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği Şahinbey Köy Pazarı, Spor ve Eğitim Merkezi’ni gezerek esnafla sohbet etti. Şahinbey Köy Pazarında tezgah açarak satış yapma imkanı bulan köylü vatandaşlar ise, bu uygulamadan memnun olduklarını belirterek, Başkan Tahmazoğlu’na teşekkür ettiler.

ÜRETİP SATIYORLAR

Şahinbey Köy Pazarında hem yaz hem de kış aylarında köylü vatandaşların ürettikleri ürünleri doğrudan halka satış imkanı bulduğunu kaydeden Başkan Tahmazoğlu, “Bu pazarımız hem yöresel ürün pazarı, hem köy pazarı, hem de hanım kardeşlerimizin ürettiği yiyecekleri satabilecekleri bir pazardır. Köylü vatandaşlarımız köyde ürettikleri meyve, sebze, kırmızıbiber, üzüm, sumak, yaprak, nar pekmezi, zeytinyağı, kayısı, muska ve bastık gibi ürünlerini satıyor. Herhangi bir ücret almıyoruz. Köy pazarımızda ayrıca Gaziantep yöremiz ve diğer bölgelerimizden yöresel ürünlerinde satışı yapılmaktadır. Bu pazarımızın daha da yaygınlaşmasını istiyoruz. Hanım kardeşlerimiz evlerinde kendi ürettikleri ürünleri de getirip burada satabilirler. Pazar hariç haftanın altı günü açık olan Şahinbey Köy Pazarımıza vatandaşlarımızı alışveriş yapmaya davet ediyorum" dedi.

HABER MERKEZİ