Proje kapsamında yürütülen çalışmaları yerinde inceleyen Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, “İdeal köy planlaması çerçevesinde ortasında camisi, okulu, sosyal tesisi, meydanı, parkı ve her türlü sosyal donatısı bulunan bir mahalle konsepti oluşturmaya çalışıyoruz” dedi.

İHTİYAÇ DOĞRULTUSUNDA ÇALIŞMA

Proje alanında incelemelerde bulunan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Sinan Mahallesi’nde uygulanan ‘Köykent Projesi’ çalışmalarına ilişkin bilgi verdi. Başkan Fadıloğlu, “Kırsal bölgede bulunan bu mahallelerimizde yapılan tarım, ülkemizin vazgeçilmez ekonomik değerlerinden biridir. Çiftçilerimizin tarımlarını devam ettirebilmeleri açısından barınma ihtiyaçlarını kendi baba-ata yurdunda yapmasını önemsiyoruz” şeklinde konuştu.

SİNAN MAHALLESİ'NDE UYGULAMA YAPILDI

Uygulamaya ilk olarak Sinan Mahallesi’nde başladıklarını belirten Başkan Rıdvan Fadıloğlu, “Sinan Mahallemizde yaklaşık 450 dönümlük bir hazine arazisi vardı. Bu bölgeyi hazineden belirli bir mukabille aldık, planlamasını yaptık. Şu anda burada yol açma çalışmalarını yapıyoruz. Nasıl ki şehir merkezinde bir yer imara açıldığında mutlak suretle önce planlamasını yapıp, yollarını açıyorsak köyden mahalleye dönen mahallelerimizde de aynı şekilde uygulama yapıyoruz” ifadelerini kullandı. HABER MERKEZİ