İl Jandarma Komutanlığı’nda görev yapan rütbeli personel ve askerler, İtfaiyecilik Haftası etkinlikleri kapsamında Şahinbey ilçesine bağlı Kerer İlköğretim Okulu öğrencilerini şehir merkezindeki itfaiye istasyonuna götürdü.

Sabah saatlerinde okula gelen öğrenciler, jandarmayı karşılarında görünce hem mutlu oldu hem de jandarma ağabeyleriyle bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. Öğrencilere jandarmayla ilgili tanıtıcı bilgiler verildikten sonra, içinde bulunulan haftanın ‘İtfaiyecilik Haftası’ olması sebebiyle yangın ve yangına karşı alınabilecek önlemlerle ilgili hususlar anlatıldı.

TEMEL BİLGİLER VERİLDİ

Okuldaki bilgilendirmenin ardından öğrenciler, jandarma araçlarına bindirilerek şehir merkezindeki Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’na götürüldü. Burada öğrencilere önce tesis gezdirildi, ardından da itfaiyecilikle ilgili temel konular üzerinde bilgiler verildi Kerer İlköğretim Okulu Öğretmeni Ramazan Çolak, gezi nedeniyle duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Televizyonda görmeye alışık olduğumuz itfaiyecileri, öğrencilerimiz hayatlarında ilk kez canlı olarak görme imkanına erişti. Unutamayacakları güzel bir gün geçirdiler. Merak ettikleri her şeyi sordular ve neredeyse tüm araçlara bindiler. Onlara bu güzel etkinliği yaşatan Jandarmamıza sonsuz teşekkür ederiz” dedi. İHA