Gaziantepspor Teknik Direktörü Mutlu Topçu, Kayserispor maçı öncesinde açıklamalarda bulundu. Futbolculara uyarıda da bulunan Topçu Kayseri maçında en ideal kadronun sahaya çıkacağını söyledi.

Böylesine acı bir günde futbol konuşmakta zorlandığını belirterek sözlerine devam eden Mutlu Topçu, “İkinci yarıya istediğimiz gibi başlayamadık ancak ligin ilk 4 haftasında da 4 puan almıştık. O yüzden ilk yarının sadece 1 puan gerisindeyiz. Dolayısıyla böyle inişli çıkışlı grafikler elbette olacaktır. Büyük ve zorlu maçlara çıktık. Tabi buradaki üzgünlüğümüz Bursaspor ve Akhisar Belediyespor maçında aldığımız mağlubiyetlerdir. Her zaman dediğimiz gibi daha fazla istememiz lazım ve alttaki takımlar kazandıkça bize tehdit oluşturacaktır. Geçtiğimiz haftalara baktığımız zaman ligin en önemli maçı bizi bekliyor” dedi.

“BUNDAN SONRA ARZULAYAN VE ÇABALAYAN FUTBOLCULAR SAHADA OLACAK”

Kayserispor maçının kendileri için olan önemini bildiklerini vurgulayan Topçu, “Yenildiğimiz maçlardan sonra elbette bizde dersler çıkardık. Kayserispor maçında elbette sahada değişiklikler olacak. Bunu futbolcu arkadaşlarımıza da söyledim ve bu formayı en çok giymek isteyen giyecektir. Bundan sonra isteyen, arzulayan ve çabalayan futbolcular oynayacak. Bundan sonra lig daha da zorlu ve çetin bir hale geldi. Tabiri caizse bundan sonra puan aslanın midesinde diyebilirim. Dolayısıyla bizim de ekstra bir mücadele gösterip, ekstra iyi bir futbol oynamalıyız. Bu karşılaşma iki takımı da elbette çok yakından ilgilendiriyor. Ancak bizim bu deplasmandan alacağımız galibiyet bizi ligde rahat bir noktaya getirecektir. Tabi ki bu kısa vade için geçerli ve kötü gidişimizi durdurmamız gerekiyor” dedi.

“EN İDEAL KADROMUZLA OYNAYACAĞIZ”

Takımdaki eksik futbolculara da değinen Gaziantepspor Teknik Direktörü Mutlu Topçu, “Bildiğiniz gibi John Chibuike bu zorlu karşılaşmada cezalı olmasından dolayı forma giyemeyecek. Habibou ile Erdem’in ufak bir sorunları bulunuyor. Erdem Şen bugün takımla çalışmalara başladı ancak Habibou takımdan ayrı çalışıyor. Bu futbolcularımızın durumu netleşince kadromuzu şekillendirmeye çalışacağız. Ve en ideal kadromuzla bu deplasmana çıkmaya gayret edeceğiz” dedi.

“BUNLARI YAPANLAR BİLSİNLER Kİ TÜRKİYE BÖLÜNMEZ!”

Türkiye’nin içinde bulunduğu durumdan dolayı oldukça üzgün olduğunu ifade eden Mutlu Topçu, “Çok önemli bir gün yaşıyoruz ve gerçekten üzüntülüyüz. İlk olarak yaşanan olayları şiddetle kınıyoruz ve lanetliyoruz. Bunları yapanlar bilsinler ki Türkiye Cumhuriyeti hiç bir zaman bölünmeyecektir. Boşa yapılan hamlelerdir ve bunlar bizi ülke olarak güçlendirecektir. Büyüklerimiz bu konuda neler yapacaklarını iyi biliyorlardır. Vefat edenlere Allah’tan rahmet diliyorum, yaralılara da acil şifalar dilerim” dedi.

“HABİBOU’YU BİZ DE MERAK EDİYORUZ”

Muhammet Demir’in takımdan ayrıldıktan sonra hücumda gol üretmekte sıkıntı yaşayan Gaziantepspor’da, teknik direktör Mutlu Topçu Habibou’nun neler yapacağını kendilerinin de merak ettiğini söyleyerek, “Habibou’nun Muhammet’in yerini doldurup dolduramayacağınız biz de merak ediyoruz ancak Habibou aramıza yeni katıldı. Dolayısıyla ona biraz zaman vermemiz gerekiyor, umarım kendisi de elinden geleni yapacaktır” diye sözlerini tamamladı.