Güneş, "Kilis'e verilmiş güzel olmuş, kıskançlık yaptığımız yok, ancak aynısının Gaziantep'e de verilmesini istiyoruz" dedi.

İLAÇ GİBİ GELECEK

Bu kadar Suriyeli'yi misafir eden, ekmeğini, işini, aşını paylaşan, terör konusunda da zaman zaman sıkıntılar yaşayan Gaziantep'in verilen teşviklerden ve desteklerden yararlanması gerektiğini, özellikle esnafın sıkıntıda olduğunu belirten Mustafa Kemal Güneş, "Esnafımız sıkıntılı günler yaşıyor. Esnafa şu anki durağan olan kriz döneminde verilecek kredi ilaç gibi gelecek" diye konuştu.

AYNISINI İSTİYORUZ

KOSGEB tarafından Kilisli esnafa verilen 18 ay ödemeli 40 bin lira faizsiz kredinin aynısının Gaziantepli esnafa da verilmesini isteyen Güneş, "Kilis'te başvuran esnaf alıyor. Anlaşmalı bankalarada gidiyor faizini kosgeb karşılıyor. Kilise verilmiş güzel olmuş, iyi olmuş, kıskançlık yaptığımız yok, ancak Kilis'e verilenin aynısının Gaziantep'e de verilmesini istiyoruz" dedi.

MİLLETVEKİLLERİNE ÇAĞRI

Milletvekilleri ve siyasileri Gaziantep için harekete geçmeye davet eden Güneş, "Milletvekillerimiz bu konuda girişimde bulunmalılar. Siyasileri, milletvekillerini esnafın bu sorununa sahip çıkmaya çağırıyorum. Şu kriz döneminde esnafın yarasına merhem olur" şeklinde konuştu. Meral KINACILAR