KOSGEB İl Müdürü Sadık Gözek, 2016 yılı için acil destek kredesi protokolü imzalandığını söyledi. Gözek, "Acil destek kredisinde işletme başına üst limitin 100 bin TL. Sıfır faizli ve ilk 12 ayı ödemesiz, kalanı üçer aylık eşit taksitler halinde ödemeli toplam 36 ay vadeli, olarak uygulanacak"' dedi.

Ülkede yaşanan doğal afetler, genel grev, yangın ve halk hareketleri terör gibi durumlardan etkilenen ve bu durumu ilgili resmi makamlardan belgeleyenlere çağrı yapan Gözek, "KOSGEB Veri Tabanına kaydı onaylı, imalat sanayiinde faaliyette bulunan işletmeler ile Organize Sanayi Bölgelerinde faaliyette bulunan tüm sektörlerdeki işletmelere uygun koşullarda finansal destek sağlanması amacıyla “2016 Yılı Acil Destek Kredisi Protokolü” imzalanmıştır" diye konuştu.

BAŞVURULAR BAŞLADI

Gözek, "Programdan yararlanmak isteyen işletmeler protokole taraf Akbank T.A.Ş., Denizbank A.Ş., Şekerbank T.A.Ş., Garanti Bankası A.Ş., Halk Bankası A.Ş., Vakıflar Bankası T.A.O ve Türkiye Finans Katılım Bankası A.Ş. şubelerine başvuruda bulunabilirler. Teminat sıkıntısı yaşayan işletmeler, Kredi Garanti Fonu A.Ş.’nin sunduğu kefalet hizmetlerinden yararlanabileceklerdir. 2016 Yılı Acil Destek Kredisi Programına ilişkin başvurular 28.06.2016 tarihinden itibaren http://kredi.kosgeb.gov.tr adresinden alınacaktır" dedi. BÜLTEN