GAGİAD ve KOSGEB arasında uygulamalı girişimcilik eğitimi protokolü imzalandı. Her türlü eğitim ve hizmet işbirliğini öngören protokol KOSGEB Gaziantep Hizmet Merkezi Müdürü Gökhan Doğan ve GAGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Taner Özdurak arasında imzaladı.

İmza töreninde konuşma yapan KOSGEB Gaziantep Hizmet Merkezi Müdürü Gökhan Doğan, "“KOBİ’lerimize büyük önem veriyoruz, bu bağlamda gerek ulusal gerekse uluslararası piyasalarda etkili olabilmeleri için KOSGEB olarak KOBİ’lerimize birçok desteklerimiz mevcut. Geçtiğimiz yıl KOSGEB olarak girişimcilerimize 2.5 milyon TL hibe verdik. GAGİAD da girişimcilik projelerinde önemli ortaklarımızdan. GAGİAD’ın vermiş olduğu girişimcilik eğitimi sonucunda girişimcilik sertifikası alan firmaların yüzde 15’i kurumumuzdan hibe almaya hak kazandı. Bu GAGİAD’ın ve kurumumuzun önemli bir başarısıdır. GAGİAD’dan eğitim alarak bizlere hibe başvurusunda bulunan 35 firma kaydımız var. GAGİAD girişimcilerimizin ve girişimci adaylarının desteklenmesine önem veren ve bu konuda oldukça duyarlı olan bir kurum. Kurumumuz ve sivil toplum kuruluşları arasında bu tip iş birliklerinin artmasını temenni ediyoruz” dedi.

İMKANLAR KONUSUNDA BİLGİLENDİRME YAPILMALI

GAGİAD Başkanı Taner Özdurak ise, “KOBİ’ler ekonomiye yön veren önemli işletmelerdir. Biz bu protokolle dış ticaret ve yatırımlarla ilgili konulardaki bilgi akışını sağlayıp eğitim programları, toplantılar düzenleyerek girişimci adaylarımıza daha da yardımcı olmayı hedefliyor, KOSGEB’in değerli hizmetlerinden daha da efektif olarak faydalanmayı ve tüm üyelerimizi KOSGEB’in sunduğu imkanlar konusunda yakından bilgilendirmeyi ümit ediyoruz” diye konuştu. BÜLTEN