Gaziantep'te kamuoyunu aylardır meşgul eden KOSGEB'i sahte belgelerle zarara uğratıp dolandırdıkları iddia edilen kişilerin yargılanmasına devam edilirken, konuyla ilgili görüşlerini dile getiren Akif Ekici, bu işin çok uzadığını söyledi. KOSGEB işinin niye bu kadar uzadığına bir anlam veremediğini söyleyen Ekici, "Bu KOSGEB olayı kanayan bir yaraya dönüştü. Aylardır gündemde. Bu kadar uzaması ilginç. Bu olayda yanlışın yanında doğru da yanıyor. Biz yanlışın yanında doğru yanmasın istiyoruz. Varsa yanlışı olan cezasını alsın, ancak suçsuz olanlar bu işten zarar görmesin. İşini sağlam yapanlar yoluna devam etsin. Bu işin bir an önce bitirilmesi lazım. Haklı haksız ayrılmalı, dava bir an önce sonuçlanmalıdır" dedi.

HAKLIYLA HAKSIZI AYIRIN

KOSGEB olayının uzamasında, bazı siyasilerin yargıya müdahalesiyle ilgili duyumlar aldıklarını iddia eden Ekici, "Siyasi otorite yargıyı rahat bırakmalı. Siyasi otoride yargının üzerinden elini çekmeli, yargı da görevini yapmalı, haklı haksızı ayırıh bir an önce sonuçlanması lazım. KOSGEB olayında bir an an önce ne yapılacaksa yapılmalı. Yanlıştan dolayı doğruların da zarar görmemesi gerekir. Esnaf mağdur. Yargı, haklıyla haksızı ayırıp olayı bir an önce bitirmeli" dedi. KOSGEB Müdürünün değişmesini de eleştiren Ekici, "Müdür değişikliği işi çözemez. Bu davada haklı haksızı ayırıp bir an önce davanın sonuçlanması lazım" dedi. CHP Gaziantep İl Başkanı Akif Ekici, sınırımızda bir savaş olmasına, bölgedeki olumsuz gelişmelere rağmen Gaziantep'in güvenli bir şehir olduğunu, herhangi bir güvensizlik belirtisinin olmadığını söyledi. Ekici, "Biz Gaziantep'te huzurluyuz ve güvenliyiz. Gaziantep tehlikeli bir bölge olarak görülmemeli. Dünya şehirleri hangi pozisyonda ise Gaziantep de aynı pozisyondadır" dedi.

RESMİ AĞIZLAR SÖYLÜYOR

Son günlerde ortamın tehlikeli bir hale dönüştüğünü, insanların tedirgin ve huzursuz olmaya başladığını belirten Akif Ekici, "Sınırımızda, güneyimizde ateş topu içerisindeyiz. Devlet otoritesini yeterince göremiyoruz. Sınırlarımız kevgire dönmüş durumda. Birde insanlar tedirgin ediliyor, korkutuluyor, bombalı araçlardan bahsediliyor. Hem de bunu resmi ağızlar söylüyor. İnsanlar korkuyor, evinde, işyerinde huzursuz. Nerede ne zaman bomba patlayacak diye merak içerisindeler" diye konuştu.

KAOS ORTAMI YARATILIYOR

Bu kaos ve huzursuz ortamın biraz da kasti yaratılmış gibi geldiğini belirten Ekici, Ak Parti'nin bu sayede tek başına iktidar hesapları yaptığını öne sürdü. Ekici, "İktidara tekrar nasıl geliriz diye bir yapı var bu yapının adı AKP'dir. Kaos ortamı yaratıp iktidara tek başıma nasıl gelirimin hesabı yapılıyor. 53 gün geçmesine rağmen ülkede hala hükümet kurulamadı. Biz CHP olarak bu ülkeyi hükümetsiz bırakmamak için her türlü şart altında varız. Sanki Başbakan Davutoğlu hükümet kurmaktan yana tavır sergilerken, Cumhurbaşkanı koalisyona sıcak bakmıyor gibi bir görüş içerisinde" dedi.

BOŞLUK VAR

İnsanların tedirgin olduğunu, devletin insanlara güven vermesi gerektiğini söyleyen Ekici, "Biz Gaziantep'te huzurluyuz, güvenliyiz. Gaziantep tehlikeli bir bölge olarak görülmemeli. Dünya şehirleri ne kadar güvendeyse, Gaziantep'te o kadar güvendedir. Sadece bir boşluk var, hükümet boşluğu var. Yanı başımızda bombalar patlayınca, askerler şehit edilince insanlar korkuyor. Bir an önce hükümet kurulmalı güven ortamı oluşturulmalı. Güvensizlik belirtisi yok. Sınırımızda savaş var ama Gaziantep güvenli şehir" dedi.

25 BİN ÜYE VAR

Üye listelerinin askıya çıktığını anlatan Akif Ekici, süreç ile ilgili şu bilgileri verdi:"Kongre sürecimiz üye listelerinin askıya çıkarılmasıyla başladı. 25 bin civarında üyemiz var. 28 Temmuz 2015 Salı günü saat 10'da tüm ilçe binalarımızda genel merkezin gönderdiği kayıtlı üyelerin listeleri askıya çıkarıldı. 3 Ağustos'a kadar askıda kalacak. İtirazlar ilçe başkanlıklarına bildirilecek. 15 Ağustos 2015 günü mahallelere sandık konacak. İlçe delegeleri ve ön seçim delegeleri 30 Ağustos'a kadar tamamlanmış olacak. Eylül sonunda ilçe kongreleri yapılacak. Ekim sonu Kasım başı ise il kongresi yapılacak" diye konuştu.

NİYE DİNAZOR?

Şahinbey'in dinazor getirmesine de tepki gösteren Ekici, "Kentin hiç bir sorunu yokmuş gibi dinazor getiriyoruz. Sormak istiyorum dinazorun bizim kültürümüzle ne ilgisi var, anlayabilmiş değilim. Her halde bir gerekçesi vardır" dedi. Meral KINACILAR