CHP’de Nesrin Tuncel'in ardından resmi adaylık açıklamasını yapan ikinci isim M.Sait Köse oldu. Köse, “Adaylık için hiç kimseyle pazarlık içinde olmadan, hiç bir gruba angaje olmadan yola çıktık. Partililerimizi birbirinin hasmı yerine hısımı yapmak için çalışacağız. Barışın ve kardeşliğin egemenliğine öncelikle partimiz içinden başlayacağız" dedi.

EN BÜYÜK FELAKET

Sait Köse, CHP İl Binası’nda düzenlenen basın toplantısında il başkanlığına adaylığını açıkladı. 14 yıllık AKP İktidarıyla, sosyal, ekonomik, siyasi, düşünce ve basın özgürlükleri, toplumsal barış yanında yurtta barış dünyada barışı bozmak için ülkemizin başına gelebilecek en büyük iktidarsız yönetim felaketini yaşadığımızı belirten Sait Köse, "Bu felaketlerin halkın tüm kesimlerinin geleceğine konulan bir ipotek olduğu yadsınamaz. Bu İktidardan bir an önce kurtulma iradesi ile demokrasinin tahrip edilmeye çalışılan tüm değerlerine, kurum ve kuruluşlarına sahip çıkma zorunluluğunun her zamankinden çok daha fazla olduğu bir süreçteyiz" dedi.

DİĞER ADAYLARA BAŞARILAR DİLERİM

'Bölgemizde, ülkemizde ve Gaziantep'te böylesine olağanüstü olumsuz koşulların yaşandığı yoğun gündemde, kamuoyunda CHP içinde gruplar arası çatışma izlenimi ve algısı yaratılmıştır' diyen Köse şunları söyledi:"Kamuoyunun gündemle ilgili bilgilendirilmesi yanında, birlik ve beraberliğe, uzlaşıya en fazla gereksinim duyulduğu bir süreçte Parti içi kutuplaşmanın bir sonucu olarak parti içi demokrasi ve tüzüğümüzün belirttiği doğrultuda kongreye gidiyoruz. 20 Mart'ta yapılacak İl Kongresi ve Yönetim Kurulu seçiminde aday olduğumuzu bilgilerinize sunarız. Aday olan diğer arkadaşlarımıza başarılar dileriz."

ÖRGÜTSEL BÜTÜNLÜK ÖNEMLİ

Adaylığın ötesinde, parti bütünlüğü ve başarısının daha önemli olduğunu söyleyen Köse, "Yönetimsel başarının örgütsel bütünlükten geçtiğine olan inancımızla, parti içi bütünleşme adına olabilecek her türlü çabaya en üst düzeyde hiç bir beklenti içinde olmadan katkı sunmaya hazır olduğumuzu da, Örgütümüzün bilmesini ve duyarlılık göstermesini umut ediyor ve bekliyoruz. Eğitimleri, bilgi birikimleri, sosyal yapıları, toplumsal bağları ile çok sayıda isim arasından oluşturduğumuz yönetim kurulu adayı arkadaşlarımızla CHP Gaziantep İl Yönetimine talibiz" diye konuştu.

BİZLERE ÇOK GÖREV DÜŞÜYOR

Adaylık için hiç kimseyle pazarlık içinde olmadan, hiç bir gruba angaje olmadan yola çıktıklarını söyleyen Köse, "Partililerimizi birbirinin hasmı yerine hısımı yapmak için çalışacağız. Programımız, stratejimiz, taktiklerimizle gerçekleştireceğimiz çalışmalarla CHP’yi Gaziantep'te layık olduğu yere taşımak için gücümüzün üstünde çalışacağız. Çünkü, Ülkemizin içinden geçtiği zor koşullarda; etnik ayrımcılığın, İnanç kimliği üzerinden ayrıştırılma senaryolarının oynandığı, Osmanlı İmparatorluğunun enkazının kaldırılıp yerine kurulan Laik Cumhuriyetin, Parlamenter Demokrasinin ve Anayasal Kurumların korunmasında ki sorumluluğumuz , yerelde bizlere çok görev yüklemektedir. Biz bu sorumluluğun gereğini yerine getirmek üzere, öncelikle partimiz içinden başlamak üzere, barışın, kardeşliğin egemen olduğu, "Yaşanacak bir Türkiye " için İl Yönetim Kuruluna adayız. “ Meral KINACILAR