Köse, aday olmasında yaptırdığı anket sonuçlarının da etkisi olduğunu belirterek, "3 ayda bir farklı mahallelerde insan eğilimlerinin neler olduğuyla ilgili anket yaptırıyorum. 7 Kasım'dan bu yana yaptırdığım anketlerde CHP oylarının artmadığını, azaldığını görüyorum. Bundan sonraki süreç CHP için Gaziantep'te bir değişim dönemidir, sürecidir. Katkı koyacağımız inancıyla yola çıktık. Partimizin politikalarını halkla buluşturacak donanımlı yöneticilere ihtiyacı var" dedi.

CHP HALKLA İLETİŞİM KURAMAMANIN SIKINTISINI YAŞIYOR

Toplumun sağlar, sollar, dinler, gibi nedenlerle bir yerlere doğru çekilmek istendiği bir süreçte esas olanın CHP'nin altı okunda açık ve net olarak tarif edildiğini belirten Sait Köse, "Bu aynı zamanda evrensel ilkeler olan insan hakları ve özgürlükleriyle ilgili hak, hukuk, adalet dediğimiz kavramları da içeren anlamda CHP'nin bu ikelerine bütün ülke insanlarının da sarılması gerektiğini bunun mücadelesini vermesi gerektiğine inanıyorum. Emeğin emekçinin saygı görmediği, hakkını alamadığı bir süreçte CHP'nin bütün bu işarelerinin hepsi herkese hak hukuk adalet dağıtmak üzere Atatürk'ün ileriyi gören anlayışıyla 94 yıl önce bu partininde kuruluşuyla birlikte tesis edilmiştir. Önemli olan bu politikaların kitlelerle buluşturulmasında esas olan doğru kadroların tesis edilmesi. Sorun burada başlıyor. CHP yeteri kadar halkla iletişimini kuramamanın sıkıntısını yaşıyor" diye konuştu.

DONANIMLI YÖNETİCİLERE İHTİYAÇ VAR

Genel merkezin geniş halk kitlelerinin sorunlarına eğilen politika üretmesine rağmen, bu politikaların halka yeterince ulaştırılamadığını söyleyen Sait Köse, "Gaziantep'te önceki seçim itibariyle 16, bugün itibariyle benim muhtelif yaptırttığım anketlerle oy oranımızın düştüğünü gördüm. Önceki seçim itibariyle oyumuz yüzde 16, bugün itibariyle benim muhtelif yaptırttığım anketlerle oyumuz düşmüş. Bu süreçte bu saatten sonra il başkanlığı için bende varım. Bundan sonraki süreç CHP için Gaziantep'te bir değişim dönemidir, sürecidir. Katkı koyacağımız inancıyla yola çıktık. Gaziantep'te 150- 155 bin oy alan bir partinin iyi yöneticilere, partinin politikalarını halkla buluşturacak donanımlı yöneticilere ihtiyacı var. Türkiye ortalamamız yüzde 25 olmuş, 27 olmuş bunun rakamsal olarak çok da önemi yok. Bu bize iktidar getirmiyor. Birilerinin deyimiyle yüzde 50 +1'i yakalayabilecek olan bir kadrolaşma anlayışıyla siyaset yapmadığımız sürece politikaya gelecek olan arkadaşların bu siyasetleri kitlelerle buluşturmadığı sürece CHP'nin alacağı oy bundan daha ileriye gidemez" dedi.

PARTİYİ KAPATTIĞIMIZDA DA AYNI OYU ALIRIZ

'Gaziantep'te CHP'yi kapattığımızda da aynı oyu alırız' diyen Köse, "Parti politikalarımızı kitlelere anlatacak, gerçekten iddialı kadrolar lazım, bu kadrolar Gaziantep'te var, Türkiye'de çok daha fazla var. Eğer bu ülke seçmeninin yüzde 25'i bize teveccüh ediyorsa, Gaziantep özelindede 152-155 bin oy alıyoruz, bu 155 bin kişi içinde, politika üretecek insan CHP siyasetini savunacak insan yok mudur? Çoktur. 155 bin içinde biz eğer 300 tane yönetici niteliğinde insan bulamıyorsak partiyi kapatmamız lazım Gaziantep'te. Partiyi Gaziantep'te kapattığımızdada biz bu oyu alırız. Mesele politikaları insanlara iletebilmek aktarabilmek" dedi.

ORTAK AKILLA HAREKET ETTİK

Gaziantep'te 150 bin 155 bin oy alan bir partide politikaları halkla buluşturacak olan insanların mutlaka sahaya çıkması gerektiğini anlatan Köse şöyle konuştu:"Bunlardan biride ben miyim, evet. Bu süreçte bu saatten sonra varım. Bu cesareti nereden alıyorum? Metropol iki ilçenin kongresinde de de şunu söyledim. CHP'de kadroların yenilenmesi, değişmesi gerektiğini, bu anlayışa hakim birilerinin yönetime gelmesi gerektiğini savundum. Şimdi biz kısa bir dönem yaptığımız yöneticilik dönemimizde neyi savunduğumuzu, neyi nasıl anlatabildiğimizi kitlelerle nasıl buluşabildiğimizi, basınla nasıl buluşabildiğimizi,muhalefet etme özelliğinin nasıl olması gerektiğini bir anlamda kanıtladık. Ortak akılla hareket edişimiz bizim bundan sonraki süreçte de daha da güçlenerek oluşturacağımız kadroda çok daha başarılı politika yapma şansını bize vereceğine inanıyorum."

ARKADAŞLARIMIZIN ORTAK KARARI

Bundan sonraki sürecin CHP için Gaziantep'te bir değişim dönemi olacağını söyleyen Köse, "Şehitkamil seçimlerinde iki aday arkadaşımızda saygı duyduğumuz, değer verdiğimiz hangisi kazanırsa CHP için çalışacağından şüphe etmediğimiz ancak biraz daha sosyal anlayışı, vizyon yaratışı, belki kitleler tarafından biraz daha sıcak karşılanabilir olduğuna inandığımız arkadaşımız şu anda ipi göğüslemiş durumda. Yani bundanda aldığım cesaretle düşünüyorumki bundan sonraki süreç CHP için Gaziantep'te bir değişim dönemidir sürecidir ve bizim bu süreçtede olmasak bile katkı koyacağımız inancıyla yola çıktık. Arkadaşlarımızın ortak kararı bu" dedi.

GAZİANTEP ÖRGÜTÜNDE BU İNSANLAR VAR

Partili olmanın bu süreçte yeterli olmayacağını, bu işin bir donanım, bilgi birikimi gerektirdiğini anlatan Köse, "Bu karnından konuşmayan, içinde başka, kafasının arkasında başka, dilinde başka olan anlayışları tek ifade olarak dilinden döküldüğü gün ben inanıyorumki CHP Gaziantep'te bugünkü bulunduğu yerden çok daha ilerilere taşınacaktır. Bunu taşıyacak insanlarda Gaziantep örgütünde mevcuttur. Ben örgütün bundan sonraki süreçtede bizlere itibar edeceğine inanıyorum. Bu partiyi şunun, bunun öbürünün herhangi birilerinin farklı anlayış ve davranış içerisinde olanların eline bırakacak durumda değiliz. Artık bu partinin meseleleri ülkenin meselesini çözme yolunda irade sahibi olan insanların eline geçmesi gerektiğine inandığım bir yöneticilik mantığıyla hareket ediyorum" şeklinde konuştu. Meral KINACILAR