Vali Erdal Ata, geçen yıl kentte 23 olan koruyucu aile sayısının, projenin doğru anlatılmasıyla bu yıl 103'e yükseldiğini söyledi.

Koruyucu aileler ve çocuklar Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen iftar yemeğinde bir araya geldi. Vali Erdal Ata, "Geçen yıl 23 çocuğumuz vardı ama bu koruyucu aile projesi ilimizde iyi anlatıldığı için aileler tarafından benimsendiği için 23 olan koruyucu aile sayısı şu an da 103’e çıktı. Ondan dolayı biz ailelere çok teşekkür ediyoruz” dedi.

EĞLENCELİ DAKİKALAR

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünün 2’incisini düzenlediği iftar yemeğinde bir araya gelen koruyucu aileler ve çocukları, doğa ile iç içe olan bir restoranda eğlenceli dakikalar yaşadı. İftar yemeği sonrasında bir konuşma yapan Vali Erdal Ata, “Geçen sene başlatılan ve bu sene ikincisi düzenlenen koruyucu aileler ve onların baktıkları çocukları bir araya getiren bir iftar programıdır bu. Geçen yıl 23 çocuğumuz vardı ama bu koruyucu aile projesi ilimizde iyi anlatıldığı için aileler tarafından benimsendiği için 23 olan koruyucu aile sayısı şu an da 103’e çıktı. Ondan dolayı biz ailelere çok teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

SAYI DAHA DA ARTMALI

Ailelerin koruyucu aile olmaları yönünde bir çağrıda bulunan Ata, “Onları bir araya getirmek için bu etkinlik düzenlendi. Basın kanalıyla tüm ailelerimize koruyucu aile olmaları için bir çağrıda bulunmak istiyoruz. Çocuklarımızın bir aile ortamında yetişmeleri, anne baba sevgisini koruyucu ailelerin yanlarında tatmalarını arzu ediyoruz. Devlet olarak bu çocuklarımıza baktırdığımız zaman devletin maliyeti de daha düşük oluyor. Onun için kamuoyunun bu konuda dikkatini çekmek istiyoruz. Ne kadar bunların sayısını arttırabilirsek kurumda devletin himayesine, bakımına bırakılmış olan çocukları ne kadar çok koruyucu ailenin yanına yerleştirebilirsek, bu çocukları yarınlara daha iyi hazırlar, daha iyi yetiştiririz diye düşünüyoruz” ifadelerinde bulundu.

KATILIM YOĞUNDU

Özel bir restoranda düzenlenen iftar programına Vali Erdal Ata, Gaziantep Koordinatör Vali Veysel Dalmaz, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İsmet Zor ve koruyucu aileler ile çocukları katıldı. İHA