Muhtarlar, yaka kartı verdikleri ramazan davulcularının dışında, korsan olarak vatandaşlardan para toplayan davulculara karşı mahalle sakinlerini uyardı. Binevler Mahalle muhtarı Ali Köse, "Korsan davulcular gerçek davul çalan insanlarını hakkını gaspediyor" dedi.

DİKKATLİ OLUN

Davulcuların Ramazan ayının 15'i ve sonunda para topladıklarını oysa korsan olanların daha ramazanın ilk günlerinde para toplamaya başladıklarını söyleyen Köse, "Sahur davulcusuyuz diyerek gerçek davul çalan insanlarını hakkını gaspediyorlar. Bizim mahallemiz büyük olduğu için ikiye böldük. İki tane davulcuya 2018 ramazan ayı sahur davulcuları diye yaka kartı verdik" dedi.

PARA VERMEYİN

Eski geleneklerimizi yaşatan sahur davulcularının haklarına sahip çıkılması gerektiğini belirten Ali Köse, "Eski örf ve adetlerini devam ettirmek için bu insanları görevlendiriyoruz. Sahur davulcularının haklarını gasp eden bazı korsan davulcular haksız para toplamaktadır. Muhtarlığımızın vermiş olduğu yaka kartını görmeden para vermeyin" dedi. Meral KINACILAR