Gaziantep Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan “Korna Gürültüsüne Son” kampanyası kapsamında, broşür dağıtımı yapıldı. Yaklaşık 30 dakika süren ve iki yönde hareket eden araçlara ayrı ayrı ekiplerle broşür dağıtılan etkinlikte, öğrenciler yaklaşık bin araç sürücü bilgilendirmiş ve uyarmış oldu.

45 KAVŞAĞA YAPILMIŞTI

Şehir merkezinde, trafik yoğunluğunun ve korna gürültüsünün en fazla yaşandığı 45 adet kavşağa “Sağlıklı ve Huzurlu bir Gaziantep için Lütfen Kornaya Basmayalım” afişleri asılmış ve bu tabelalarla sürücülerden gereksiz yere korna çalmamaları istenmişti.

KORNA SESİ İÇİN UYARI

Öğrenciler İller Bankası Kavşağında broşür dağıtma etkinliği gerçekleştirdi. Kolej Vakfı Okullarından 20 öğrencinin katıldığı etkinlikte, trafik sıkışıklığının en fazla yaşandığı ve korna sesinin en fazla rahatsızlık yarattığı İller Bankası kavşağında araçlara el ilanları dağıtıldı. Çevre esnafın ve konut sakinlerinin oldukça ilgi gösterdiği ve desteklediği etkinlikte, öğrenciler trafikte duran araçlara broşür dağıtırken, araç sürücülerinden de boş yere korna çalmamalarını talep ettiler. LEYLA ÖZEKŞİ POLAT