Açılışta Gaziantep’te bulunan görme engellilerine yönelik eğitim seferberliği başlatıldı. Şahin, Engellilerle birlikte olmak ve onların yaşamlarına dokunmak adına önemli yasal alt yapı oluşturduklarını belirterek, "Gaziantep’i engelsiz bir şehir haline getirmek ve engellileri eğitimden geçirmek gayreti içerisindeyiz” dedi.

KATILIM YOĞUNDU

Körleri Eğitim ve Kalkındırma Derneği Genel Başkanı Nuran Özgül, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Vali Ali Yerlikaya’nın eşi Hatice Nur Yerlikaya, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Deniz Köken, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, eşi Füsun Koçer ve kızı Bahar Koçer, GAGİAD, TOBB, İŞKUR Müdürlüğü ve görme engelli vatandaşların katıldığı programda Gaziantep’te bulunan görme engellilerine yönelik eğitim seferberliği başlatıldı.

BİR ÇOK PROJEYE İMZA ATTIK

Gaziantep’te kurulan Körleri Eğitim ve Kalkındırma Derneği’nde görme engellilerin eğitimler eşliğinde istihdama erişebileceği inancıyla faaliyetlerimizi devam ettiriyoruz” açıklamasını Körleri Eğitim ve Kalkındırma Derneği Genel Başkanı Nuran Özgül, 44 yıldır ulusal ve uluslararası birçok projeye imza attıklarını belirtti. Gaziantep’te orta ve yüksek eğitimli görme engelli vatandaşların yoğun olarak yaşadığı bir şehir olduğuna vurgu yapan Özgül, “Gaziantep görme engellilerin çok yoğun olduğu bir şehir, bu nedenle bizim için çok önemli. Orta ve yüksek eğitimini almış, görme engellilerin sayısıda çok fazla. En düşük eğitimli lise mezunu. Görme Engellileri Okulunda yetişen çok değerli Avukatlarımız ve psikologlarımız var. Bu yüzden, Gaziantep’e yapılacak her yardımın Gaziantep’e değer yatacağına inanıyoruz.”

İLKİ GERÇEKLEŞTİRDİK

Türkiye’de ve Gaziantep’te bir ilki gerçeleştirdiklerine dikkat çeken Nuran Özgül, “13 Kasım ayında İŞKUR destekli, Halk Eğitim işbirliğiyle ‘Engelsiz Mutlu E-ticaret’ projesini hayata geçirdik. Buna KPSS kurslarınıda dahil ettik. Bölgedeki diğer Sivil Toplum Kuruluşlarınada örnek bir çalışma oldu. Bu sürdürülebilir sosyal yatırım projesidir. Gaziantep, 188 ülkeyle ticaret bağlantısı olan sanayinin, lokomotif şehridir. Dolayısıyla biz bu projeyle görme engellilerin bilgiye ulaşmasını sağlayoruz. Ayrıca, eğitim ve istihdam eşitliliğini elde etmeleri içinde çalışmalar yürütüyoruz” dedi.

ÖNEMLİ BİR SORUMLULUK

Özgül, Gaziantep Şehitkâmil Görme Engelliler Okulu için bir projeyi hayata geçirdiklerini söyledi. “Türkiye’de gerekli eğitim araç gereçleri bulunmayarak Görme engelliler, sadece tıp alanında verilen eğitimlerden faydalanabiliyor. Bu nedenle derneğimiz, gerekli olan eğitim imkânları dâhil ederek az gören engellileri desteklemeye çalışacaktır. 2018’de Gaziantep’te iki önemli projeye imza atacağız. Görme engelliler projelerimizi fazlasıyla hak ediyor. Biz bu projeleri, bir zorunluluk olarak değil bir sorumluluk olarak görüyoruz’’ diye konuştu.

KOÇER: “ENGELLİLERİN FATMA ABLASI”

Gaziantep AK Parti Milletvekili Nejat Koçer, Hükümet’in ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin görme engellilere yönelik önem arz eden birçok sosyal projelere imza attığını belirtti. Koçer, “Büyükşehir Belediye Başkanımız, ‘Engellilerin Fatma Ablası’ na teşekkür ediyorum. Proje başladığından bu yana değerli eşim Füsun Hanım bu konuda sosyal bir görev üstlendi. Huzurlarınızda teşekkür etmek istiyorum. Bizler mecliste, değerli kızım ve eşim burada, el birliği ile Gaziantep’te her sorunun üstesinden geliriz. Yeterki birlik ve beraberlik olsun. Gaziantep ürettikçe büyüyen bir şehir. Her yaptığı işi güzel yapan bir şehir. Görme engelli kardeşlerimize eğitim verecek olan bu şubenin hayırlara vesile olması temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

ŞAHİN: ELİMİZ TAŞIN ALTINDA

Büyükşehir Belediyesi Başkanı Fatma Şahin, Engellilerle birlikte olmak ve onların yaşamlarına dokunmak adına önemli yasal alt yapı oluşturduklarını söyledi. Gaziantep’i engelsiz bir şehir haline getirmek ve engellileri eğitimden geçirmek gayreti içerisinde olduklarını kaydederek şunları aktardı. “Çalışmalarımız sonucunda geldiğimiz noktayı ileriye nasıl taşıyabiliriz projeleri aşamasındayız. Görme engelli kardeşlerimizde muazzam bir mücevherler var. Onlardan öğreneceğimiz birçok şey var. Zekâsı sayesinde Türkiye’nin en güzel üniversitesini dereceyle bitiren ve şimdi ise, aramızda okul müdürü statüsünde olan görme engelli bir arkadaşımız bulunuyor. Artık herkes söz sahibi olup yönetim sahibi olabilecek. Bizler sizlerin emrinde ve hizmetinizdeyiz.” AYŞEGÜL BAĞCI