Kore Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Yunsoo CHO, sanayicilerle buluştu. Adil Konukoğlu başkanlığında Sanayi Odası ekibiyle biraraya gelen CHO, teklif karşısında mutlu oldu. Sanayiciler, "Buyurun, gelin. Yeni yapacağımız OSB’de yer verelim, orada yatırım yapın. Kore firmalarını getirin, orada Türkiye’de olmayan yatırımları yapın. Ortak isterseniz ortak da buluruz. Burada altıncı bölge teşviklerinden de yararlanabilirsiniz’’’’ dedi.

GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri Mustafa Özgüler, Ercan Sayın, Aykut Erkent ve Murat Kökoğlu ile birlikte Büyükelçi Yunsoo CHO’yu, İmam Çağdaş’ta yemekte ağırladı. Büyükelçinin ziyaretinden memnuniyet duyduklarını ifade eden Konukoğlu, eçen yıl 6,7 milyar dolar ihracat yaptıklarını ve dış ticaret fazlası veren bir şehir olduklarını anlattı. Konukoğlu, ‘’Bizim sanayicimiz eline aldığı işi en iyi şartlarda ve en iyi kalitede yapma becerisine sahiptir’’ diye konuştu.

EN BÜYÜK OSB

Türkiye’nin en büyük organize sanayi bölgesine sahip olduklarını, burada 900’e yakın firmanın faaliyet gösterdiğini ve beşinci bölgede 100 civarında yeni yatırımın devam ettiğini belirten Konukoğlu, Gaziantep ve Kilis illerinin birlikte 19 milyon metrekarelik alanda kuracağı Şahinbey-Polateli OSB’de yatırım yapmaları için Koreli firmaları davet etti.

Dörtyol-Hassa Tünel Projesi sayesinde bu OSB’nin limanlara ulaşımının kısalacağının altını çizen Konukoğlu, ‘’Gönül ister ki, çok daha fazla Koreli firmalarla işbirliği yapalım. Buyurun, gelin. Biz kendilerine yeni yapacağımız OSB’de yer verelim. Kore firmalarını getirin, orada Türkiye’de olmayan yatırımları yapın. Ortak isterseniz ortak da buluruz. Burada altıncı bölge teşviklerinden de yararlanabilirsiniz’’ ifadelerini kullandı.

İŞBİRLİĞİ YAPMAK İSTİYORUZ

Gaziantep ile işbirliği yapmak istediklerini kaydeden Kore Cumhuriyeti Büyükelçisi Yunsoo CHO da programları kapsamında Vali Yardımcısı ile görüştüklerini, Ticaret Odası ve Büyükşehir Belediye Başkanıyla da bir araya geleceklerine vurgu yaptı. Suriyeli mültecilerin kaldığı İslahiye kampına gideceklerini bildiren Büyükelçi CHO, kampta kalanlara katkıda bulunmak istediklerini, buradaki çocuklara yönelik projeler gerçekleştirerek onlara bilgisayar öğretmek ve teknoloji eğitimi vermek istediklerini söyledi. Gaziantep’te, fahri konsolosluğun onayını almak için çalıştıklarını belirten Büyükelçi CHO, konuşmasının sonunda, GSO Başkanı Konukoğlu’na bir hediye takdim etti. BÜLTEN