Gaziantep'te yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle bıçaklar bileniyor. Vatandaşlar kurban kesiminde kullanacakları bıçakları biletmek için bıçakçıların yolunu tutarken, Gaziantep'te 40 yıldır bıçakçılık yapan Mesut Uz, vatandaşları kör bıçakla hayvan kesmemeleri konusunda uyardı. Uz, "Kör bıçakla hayvan kesilirken hayvan acı duyar" dedi.

FİYATLAR UCUZ

Vatandaşların her sene bu zamanlar kurban kesiminde kullanacakları bıçakları getirerek bilettiğini ve bayrama son gün kala işlerinin daha da yoğun olacağını belirten Uz, "Vatandaşlar bayramda kullanacakları bıçakları biletiyorlar. Kurban bayramına son günler kala işlerimiz dahada açılacak. Kör bıçaklarla hayvanlar kesilirken hayvan acı duyar. Bayrama özel bıçak ve şiş satışımız var. Bıçakların fiyatı da şişlerin fiyatı da çok ucuz. Şişlerin tanesini 50 kuruştan, bıçakların tanesini 20-30 TL ye veriyoruz" diye konuştu.

Bıçakların eskisi kadar pahalı olmadığını belirten Mesut Usta, "Bıçak fiyatları ucuz, vatandaşlar 2-3 lira verip bıçaklarını biletmekten daha çok 20-25 TL verip bıçak almayı tercih ediyorlar" diye konuştu. Haluk ŞAHİN