MANKEN Şebnem Schafer, siyasetle yakından ilgilendiğini belirterek, "Almanya'da yaşadığım bölgede Atatürkçü Düşence Derneği'ni kurdum. Ne yazık ki farklı alakasız konularla gündeme geliyorum" dedi. Schafer, "Almanya ve Türkiye arasında köprü olacak projelerde yer almak istediğin söyledi" diye konuştu.

Bir mağaza açılışı için Gaziantep'e gelen manken Şebnem Schafer, Almanya'da okuluna devam ettiği için Türkiye'den uzak kaldığını dile getirdi. Gaziantep'e 3'üncü kez geldiğini vurgulayan Şebnem Schafer, "Almanya'da siyaset bilimi okuyorum. Aslında uzun zamandır ortalıkta yoktum. Her programa ve etkinliğe katılamıyorum. Siyaset ile ilgileniyorum. Eski Alman Cumhurbaşkanı çalışmaya davet etmişti fakat tam gidecekken görevinden istifa etti. Almanya'da Hristiyan Demokrat Parti'de kadın kollarında yönetim kurulu üyeliğim var. Sosyal sorumluluk projelerine devam ediyorum. Türkiye'ye gidip gelince okulumu bitiremedim. Şimdi sömestre başlıyor. Ancak hafta sonları Türkiye'ye gelip gideceğim. Uzun vadeli projelere sıcak bakamıyorum" dedi.

'TÜRKİYE'DE SİYASET ZOR'

Türkiye'de siyasete uzak olmadığını anlatan Schafer, fakat Türkiye'de siyasetin biraz zor olduğunu vurguladı. Schafer sözlerini şöyle sürdürdü: "Türkiye'de 2007 yılında Demokrat Parti'ye üye olmuştum ve Şişli Belediye Meclis Adayı olmuştum. Fakat partim çok az oy almıştı. Türkiye'de siyasetle ilgilenmeye tekrar başladım. Hem Alman hem de Türk olduğu için zor olsa da iki tarafta ilgileniyorum ve iki ülke arasında karşılaştırma yapabiliyorum. Almanya ve Türkiye arasında oluşacak köprü projelerinde yer almayı istiyorum. Bu alanda destek vermeyi amaçlıyorum. Türkiye'de siyaset biraz zor. Kadınlara daha zor. Eskiye göre kadınların belediye başkanı olması güzel. Kadınlara bu haklar 1934 verilmiş fakat kadınlar kendini yeni yeni göstermeye başladılar. Türkiye güzel ilerliyor. Siyaset konusunda yolun başındayım."

ALMANYA'DA ADD DERNEĞİ KURDUM

"Almanya'da yaşadığım bölgede Atatürkçü Düşence Derneği'ni kurdum" diyen Schafer, "Ne yazık ki farklı alakasız konularla gündeme geliyorum. Bunun yanı sıra bir tezimde Türkiye ile Rusya'yı karşılaştırdım. Genelde tezlerde Türkiye'ye ile ilgili konuları seçmeye çalışıyorum" diye konuştu. DHA