İSTANBUL B.B – ROYAL HALI GAZİANTEP

TARİH: 4 NİSAN CUMARTESİ (BUGÜN)

SAAT: 16.00

SALON: CEBECİ SPOR SALONU

HAKEMLER: MEHMET KESERATAR – ÖZLEM YALMAN – KEREM BAKİ

YAYIN: YOK

Türkiye Erkekler Basketbol 1. liginde oynadığı son 4 maçını kazanan Royal Halı Gaziantep, İstanbul Büyükşehir Belediye’ye konuk oluyor.

Play Off yolunda engelleri aşmaya başlayan eflatun sarılı temsilcimiz, bugünkü mücadeleden de galibiyetle ayrılması durumunda hedefine bir adım daha yaklaşmış olacak.

Cebeci Spor Salonu’nda oynanacak müsabaka saat 16.00’da başlayacak. Mehmet Keseratar, Özlem Yalman ve Kerem Baki hakem üçlüsü yönetecek.

SERİYİ BOZMAK İSTEMİYORLAR

Trabzon Medical Park, Tofaş, Pınar Karşıyaka ve Galatasaray Liv Hospital galibiyetlerinin ardından bugün karşı karşıya gelecekleri İstanbul Büyükşehir Belediyespor karşısında da seriyi devam ettirmek istediklerini söyleyen Potanın ağaları, Play Off yolunda engel tanımak istemediklerini belirttiler.

Sezonun ilk yarısında 78 – 49 gibi farklı bir skorla mağlup ettikleri rakipleri karşısında yine aynı kararlılıkla mücadele edeceklerini ve bu deplasmandan iki puanı alarak sıralamada bir basamak daha yukarıya tırmanacaklarını açıkladılar.

HEDEFİN ADI EUROCUP

Royal Halı Gaziantep Genel Menajeri Boray Dai, Galatasaray Liv Hospital galibiyetinden sonra play-off ümitlerinin arttığını belirtirken, “Asıl hedefimiz Eurocup’a katılacak dereceyi elde etmek.” dedi.

Son 6 maçta ortalama 63 sayı yediklerini ve iyi savunmanın seri galibiyetler getirdiğini söyleyen Dai şöyle devam etti:

“Ligin ilk yarısında yaşadığımız şanssızlıklar sonucunda geri düştük ancak hiçbir zaman inancımızı kaybetmedik. Nitekim sakatların dönmesiyle önemli bir ivme yakaladı, 9 maçta 6 galibiyet aldık. Bugün itibariyle play-off’un ciddi adayları arasındayız ama biz bununla yetinmeyip Eurocup’lara katılacağımız yerlere gelmek istiyoruz. Koçumuz Zdovc göreve başladığında Eurocup koçuydu. Onun aynı başarıyı Royal Halı Gaziantep’te de yaşamasını arzu ediyoruz.”

MUHARREM TÜRKOĞLU