Oturdukları binadan aşağıya inmek için asansöre binen 15 yaşındaki Alican Sakalıkaba’nın kolu asansör boşluğuna sıkışarak kopma noktasına geldi. Alican’ın kolu uzun ve başarılı bir ameliyat ile Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Opr. Dr. Tevfik Karaboyun tarafından dikildi.

6 saat gibi uzun süren bir operasyonla sadece deri ile bağı kalan kolu diken Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Opr. Dr. Tevfik Karaboyun, hastayı mikro cerrahi yöntemiyle ameliyat ettiklerini ve zamanında müdahaleyle kopmak üzere olan hastanın kolunu kaybetme riskinden kurtardıklarını belirterek, “Hastamız sağ elini asansör boşluğuna sıkıştırmış. Bir kat aşağı inmiş. Bu arada sağ elindeki tüm damarları, sinirleri ve lifleri hepsini koparmış. Kemiğe kadar uzanan bir yaralanması vardı. Kol kopmak üzereydi. Sadece bir deri parçası tutuyordu" dedi.

MİKRO CERRAHİ YÖNTEMİ UYGULANDI

Karakoyun, "Hasta bize 112 Acil Servis tarafından getirildi. Biz hastayı 6 saat gibi uzun süren bir ameliyatla mikro cerrahi yöntemiyle bütün damarlarını, sinirlerini, liflerini hepsini diktik. Şu an bekleme sürecindeyiz. Damar için ilaç alıyor. Yaklaşık 6 aylık bir süre içerisinde elin parmaklarının kendisine geri gelmesini bekleyeceğiz. Sinirlerin değişmesini bekleyeceğiz. Bundan sonraki sürecimiz devam ediyor. Tedavisi devam ediyor hastanın. Gayet başarılı bir operasyon geçti.Geç kalınsaydı elini kaybedebilirdik. Çünkü tüm damarları kopmuştu. İki damarın da çalışması gerekiyordu. Yani bunun bir an önce tamir edilmesi gerekiyordu. Onu da başarılı bir şekilde yaptık. Dikilmeseydi kolu kaybederdik” diye konuştu.

ZOR GÜNLER GEÇİRDİK

Alican’ın babası, Ali Sakalıkaba ise birçok hastaneye başvurduklarını ve o süreçte çok zor anlar yaşadıklarını kaydederek, “Pazar günü biz dışarıdaydık. Oğlumuzun asansör boşluğunda elinin sıkıştığını söylediler. Tevfik hocanın bu ameliyatı güzel bir şekilde yapabileceğini bize söylediler. 6 saatten fazla bir süre içerisinde bir operasyon geçirdi çocuğum. Elinde kopma olasılığı var diye. Başarılı bir operasyon geçirdikten sonra tekrar sağlığına kavuştu. O 6 saat içinde bayağı perişan olduk aile olarak” dedi.

İHA