Gaziantep'te yaşayanların illallah ettiği ve sabahlara kadar sorumsuzca atılan havai fişekler için yetkililerden çözüm bulmasını beklerken, bu yönde haber Konya'dan geldi. Konya Valisi Muammer Erol, kentte havai fişek atılmasını yasakladı ve bir dizi tedbirler aldı.

Konya Valiliği toplantı salonunda düzenlenen patlayıcı maddelerle ilgili yasaklama kararına ilişkin bilgilendirme toplantısında, Valisi Muammer Erol, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Vali Erol, yaptığı açıklamada, düğünlerin neşe evleri olduğunu ve patlayıcı maddelerin kullanımları sonuncunda sevinçlerin yasa dönüştüğünün belirtti.

SEVİNÇLER ACIYA DÖNMESİN

Düğünlerde kapalı ve açık mekanlarda havai fişek atarak gösteri yapılmasının, şahit oldukları ve sıkıntısını yaşadıkları bir vakıa olduğunu ifade eden Erol, "Biz de insanların hayatını sıkıntıya sokan ve zaman zaman ölümlere neden olan olayların önüne geçebilmek adına yasaklama kararı aldık. Halkımızdan da çok sık şikayet aldık. inşallah halkımız bu yasak kararına uyarlar ve sevinçler acıya dönmez" dedi.

SATIŞLAR DENETLENECEK

Silah satışlarının da denetleneceğinin bilgisini veren Erol, kanunlara uymayanlar hakkında gerekli cezai işlemlerin yapılacağını, bu konuda denetimlerin artarak devam edileceğini bildirdi. Toplantı sonunda açıklanan kararda, yasağa uymayanların 208 lira idari para cezası ile cezalandırılacağı ve yerinde tespit yapıldıktan sonra suçun kesinleşmesi durumunda cezai işlemlerin artacağı bildirildi.

AÇIKLAMADA NELER DENİLDİ ?

Açıklamada, şunlar kaydedildi: "Konya il hudutları dahilinde, havai fişek olarak bilinen şenlik ve işaret fişeklerinin meskun yerlerde, havaalanı civarı ile uçuş paterni bölgesinde kullanılmasının ve 18 yaşından küçüklere satılmasının, oyun ve eğlence aracı olan patlayıcı maddelerin ise 12 yaşından küçüklere satışının ve 12 yaşından küçüklerin kullanılmasının, ayrıca bakkal, market, pastane, kırtasiye, oyuncakçı gibi iş yerlerinde bu maddelerin satışının yapılması Valilik Makamının 10.08.2015 tarihli olurları ile yasaklanmasına, uymayanlar hakkında Kabahatler Kanunu, Türk Ceza Kanunu 87/12028 sayılı Tüzük hükümlerince işlem yapılmasına karar verilmiştir."