CHP Şahinbey Belediye Meclis Üyesi Uğur Kalkan, okullarda elektrik kaosu yaşandığını söyledi. Eski milletvekili Mehmet Şeker'in gündeme getirdiği okulların ihalesiz olarak enerji satın alınması konusunun halen çözüme kavuşmadığını belirten Kalkan, "Meclise ve bakanlığa intikal eden bu konuyla ilgili belirsizlik devam etmektedir" dedi.

Okullarda ciddi boyutla kaos yaşandığını söyleyen Kalkan, "Konuyla ilgili şikayetlerini ileten okul müdürleri Sepaş'tan gelen elektrik faturalarının ödenip ödenmemesi konusunda ciddi anlamda kararsızlık yaşamaktadırlar. Fatura ödenmese okulun elektriklerinin kesilmesi tedirginliği, faturayı ödense ilerleyen süreçte kendilerine zimmet çıkarılması tedirginliği vardır. İl ve ilçe milli eğitim müdürlükleri konuyla ilgili okullara net bir cevap vermekten kaçınmaktadırlar" diye konuştu.

SÖZLEŞME ZORUNLULUĞU

"Yılın son ayı olduğundan dolayı elektrik ve yakıt ödenekleri kullanılmadığı zaman tenkıs olmaktadır" diyen Kalkan, "Faturalar ödenmediği zaman para bakanlığa iade olacağından dolayı ilerleyen günlerde okullarin elektrikleri kesilerek yeni bir mağduriyet yaşanabilir. Yine okul müdürlerine baskı kurularak Sepaş'la sözleşme imzalamaya zorlanmışlardır. 
Konuyla ilgili daha önce bu olayın araştırılması ve sorumluların kim olduğuna dair vermiş olduğum dilekçeme, 'bu konu bizim ilgi alanımıza girmiyor ' diye göstermelik bir cevap verilmiştir. Bu konu basit bir cevap verilip, üstü kapatılacak bir konu değildir. Bu konuda önümüzdeki günlerde okulların yeni bir mağduriyet yaşanmaması için Gaziantep Valiliği'nin ve Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün konuya el atmasını talep ediyorum. Okulların ihaleyle mi, ihalesiz mi elektrik aldıklarının da kamuoyuna açıklanmasını bekliyorum. Ayrıca ihalesiz elektrik alarak okullarda aylar önce magduriyet yaşatanların ortaya çıkarılmasını ve haklarında işlem yapılmasını talep ediyorum" HABER MERKEZİ