Gaziantep İnşaat Müteahhitleri Derneği üyeleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile düzenlenen geniş kapsamlı toplantıda bir araya geldi. Gaziantep gibi hızlı büyüyen kentlerin en önemli sorunlarının konut ve istihdam olduğuna dikkat çeken Fatma Şahin “Bize düşen bundan yakınmak değil, hızlı büyümeyi fırsata dönüştürmek. Bu sorunların da üstesinden geleceğiz” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in GAİMDER binasında müteahhitlerle yaptığı toplantı yaklaşık 3 saat sürdü. Gaziantep Milletvekili Halil Mazıcıoğlu’nun da hazır bulunduğu toplantıya Fatma Şahin’in yanı sıra Başkan Yardımcısı Osman Toprak, Genel Sekreter Deniz Köken, Genel Sekreter Yardımcıları Sezer Cihan, Ali Aslan ve Serdar Tolay, GASKİ Genel Müdürü Hüseyin Sönmezler, Fen İşleri Daire Başkanı Sevda Usalp, İmar ve Şehircilik Daire Başkanı İrem Elbeyli ile belediye üst düzey yöneticileri tam kadro katıldı. GAİMDER Başkanı İbrahim Apa, bu şehrin hepimizin olduğunu ve herkesin üzerine düşen sorumluluklar olduğunu belirterek, "Biz bu noktada her zaman katkı sunmaya hazırız. Kısa vadede sorunlarımızın çözüleceğine inanıyoruz. Çünkü bu konularda belediyemizin ciddi çalışmalar yaptığını gördük. Biz uzun vadede sıkıntı olabilecek sorunlarımızın şimdiden programlanmasını istiyoruz" dedi.

KURUMLAR KOORDİNELİ ÇALIŞSIN

'Hali hazırda şehrin değişik kesimlerinde 3-4 bölge imara açılacak. Bizim istediğimiz, GAZDAŞ, GASKİ, EDAŞ, Telekom altyapıya hizmet veren kurumların bu bölgelere altyapı hizmetlerini seri ve koordine içerisinde götürmesi” diyen Apa, “Kurumlar arasındaki koordinasyonun sağlanması, yatırımların sağlıklı yürütülmesi açısından da çok önemli. Yerel yönetimlerden bu anlamda bize destek vermesini talep ediyoruz. Yeni imar alanlarının açılması ve ucuz arsa temini de insanların daha ucuz konut sahibi olmasına katkı sağlayacaktır. Müteahhitler olarak Kentsel Dönüşüm Projelerinde aktif rol üstlenmeye hazırız. Bu konuda de belediyeler ile her türlü işbirliğine açığız” dedi.

AYDINLATMADA SIKINTILAR VAR

Gaziantep’in geceleri aydınlatılmasında bazı aksaklıklar gördüğünü de kaydeden Apa, “Elektrik hatlarının yeraltına alınmasıyla beraber, şehrin daha iyi aydınlatılması konusunda Büyükşehir Belediyesi’nin hassasiyetlerini görüyoruz. Diğer kurumlardan ve merkezi idareden de çalışma yapmasını bekliyoruz” diye konuştu.

MAZERETLERİN ARKASINA SIĞINMAM

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de konuşmasında, hızlı büyüyen ve hızlı gelişen kentlerin en önemli probleminin konut açığı ve istihdam olduğuna dikkat çekti. Şahin “Sorunlarınızı çözmek için buradayız” dedi. Fatma Şahin, bir üyenin yönelttiği “Gaziantep’in hızlı büyümesi işinizi zorlaştırıyor, bunu bir şansızlık olarak görüyor musunuz?” şeklindeki soru üzerine “Ben hiçbir zaman mazeretlerin arkasına sığınmadım. Hızlı büyüme şanssızlık değil bir fırsat. Biz bu fırsatları iyi değerlendireceğiz. Mazeret üretmeden her zaman daha fazla çalışmak zorundayız. Hızlı büyümenin önünde giden bir çalışma temposuyla hareket edersek, bunu fırsata dönüştürmüş oluruz. Örneğin Yeşilvadi’de konutlar yapılmış ve insanlar ev sahibi olmuş. Orada bir altyapı sorunu ortaya çıkmışsa biz başkana “Niye orada konut yaptın, diyebilir miyiz? Bize düşen oradaki sorunu çözmektir. Bunun için buradayız. Hepinizi tek tek dinlemeye hazırım” diye konuştu.

“HEDEFSİZ OLMADIM”

Şehrin altyapısında koordineli çalışmaya yöneldiklerini söyleyen Fatma Şahin “Ben hiçbir zaman hedefsiz olmadım. Gaziantep’in gerek altyapı, gerek üst yapı problemlerinin çözümünde de kendimize bir hedef koyduk. Altyapıdaki sorunları çözeceğiz. Kalıcı adımlar atacağız. Uygulamadaki düzelmeleri bizimle beraber sizlerde göreceksiniz” dedi.

AYKOME’DE ARTIK GAİMDER DE TEMSİL EDİLECEK

Toplantıda, Gaziantep’in altyapısıyla ilgili problemler görüşülürken, Fatma Şahin “AYKOME’de sizden de bir temsilci olsun. Oradaki gelişmelerden hem haberdar olun, hem de görüş önerilerinizle destek verin” dedi. Başkan İbrahim Apa da, AYKOME’ye bir temsilci göndererek seve seve katkı sunacaklarını söyledi. Apa toplantıyı değerlendirerek, "Toplantı üyelerimiz açısından verimli geçmiştir. Büyükşehir Belediyesi’nin özellikle 2015’nın ikinci yarısı itibariyle uygulamaya geçireceği, meslektaşlarımız ve şehrimizin önünü açacak çok ciddi bir planlama içerisinde olduğunu gördük. Kendilerine başarı diliyorum” dedi. Toplantıda ayrıca, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Sezer Cihan “İmar ve Şehirleşme” konulu, GASKİ Genel Müdürü Hüseyin Sönmezler ise, altyapı projelerine ilişkin bir sunum gerçekleştirdi. LEYLA ÖZEKŞİ POLAT