Belediye Başkanları Derneği Genel Başkanı Mustafa Demirbaş, önceki dönemlerde belediye başkanlığı görevini yürüten başkanlarla mevcut belediye başkanları arasında köprü kurduklarını belirterek, böyle bir derneğin önemsenmesi gerektiğini vurguladı

BAŞKANLAR KAYNAŞTI

Genel Merkezi Gaziantep’te bulunan Belediye Başkanları Derneği, yaklaşık 4 yıldır organize ettiği çalışmalarla eski ve yeni belediye başkanlarını kaynaştırmayı başardı. Öte yandan dernek, işadamlarının katkısıyla yardıma muhtaç insanlara elini uzattı, onları gözetti.

KONUŞTULAR VE DERNEKLEŞTİLER

Şahinbey İlçe Halk Kütüphanesi yöneticisi, aynı zamanda Kültür MEMUR-SEN Gaziantep şube başkanı olan derneğin genel başkanı Mustafa Demirbaş, Türkiye Belediyeler Birliğinden esinlenerek, “Belediye Başkanları Derneği” adı altında dernekleşmeye karar verdiklerini bildirdi. 2012 yılında kurdukları derneğin kamuoyunca pek fazla anlamlandırılamadığını anımsatan Demirbaş, Adıyaman, Şanlıurfa, Ardahan, Kilis ve Kahramanmaraş ilinde örgütlendiklerini aktardı. 2004-2009 yıllarında Nizip eski Tatlıcak Belediye Başkanlığı görevini yürüttüğünü kaydeden Demirbaş, 100’ün üzerinde üyeye sahip olduklarını söyledi.

ŞAHİN ONURSAL BAŞKAN

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in derneğin onursal başkanı olduğunu vurgulayan Demirbaş, başkan Şahin’in her zaman derneği desteklediğini belirtti. Belediye Başkanları Derneği Genel Merkezinin Kozluca Mahallesi Kozluca Caddesi No; 52 açık adresinde faaliyetlerini yürüttüğünü sözlerine ekleyen genel başkan Mustafa Demirbaş, derneğe katkısı olan herkese teşekkür etti.

UNUTULMALARINI ENGELLEYECEĞİZ

Demirbaş, şunları anlattı: “Belediye başkanları derneğinin kuruluş amacı, üyeleri arasında yardımlaşma ve dayanışmayı sağlamak, üyelerimizin haklarını en üst düzeyde kollamak ve korumaktır. En önemlisi birbirlerini daha iyi tanımak ve kaynaşmalarıdır. Çünkü birlikten ve beraberlikten kuvvet doğar. Ancak bizler haktan hakikattan ve doğruluktan ayrılmamaya zikzak yapmadan tek hedefimizin üyelerimizin haklarını korumaktan ve unutulmamalarını sağlamaktır.” HABER MERKEZİ