*CHP ve İyi Partinin listesine bakıp Erdoğan'ı 3. sıraya koydularİyi Parti'nin ilk günlerinden bu yana, verilen mücadelenin içinde olan, il başkan yardımcılığının ardından parti tabanının ısrarıyla aday adayı olan ve genel merkez tarafından 2. sıradan aday gösterilen sanayici Can Tuğsuz 24 Haziran seçimlerinde oldukça iddialı. İktidar cephesinde muazzam bir korku ve çözülme olduğunu öne süren Can Tuğsuz, "İyi Parti'ye Gaziantep'te de büyük bir eğilim var. Gaziantep'teki durumumuz herkesi şaşırtacak" dedi. Milletvekili seçilmesi halkın ve özellikle konuşamayan sanayicinin meclisteki sesi olmak istediğini belirten Tuğsuz, "Konuşmaktan korkan, konuştuğu zaman tepki almaktan ya da ekonomik zorluklarla karşılaşmaktan korkan sanayicinin sesi olmayı hedefliyorum" dedi. Can Tuğsuz, Gazetemizi ziyaret ederek Yönetim Kurulu Başkanı Ökkeş Özekşi ile seçim süreci ve çalışmalarla ilgili bilgi verdi, sorularımızı yanıtladı.

AKTİF SİYASETE İYİ PARTİ'DE BAŞLADIM

İTÜ mezunu olan Can Tuğsuz, Gaziantep'te ağır makina sanayi üzerine çalıştıklarını söyledi. Sivil toplum örgütleri ve siyasette aktif olarak bulunduğunu anlatan Tuğsuz, "Bizim jenerasyonumuz hep apolitik yetişmiş, ama biz politikaya girmediğimiz zaman istemediğimiz insanlar oluyor, memnun olmuyoruz vs. Ben siyasete duyarlı bir kişiyim. Siyasete girmeliyim diye düşündüm. Geçmişte bir fikir partisine üye olmuştum, hatta o partide ilçe başkanlığı yaptım. Aktif siyasete İyi Partide başladım diyebilirim." dedi.

TÜRKİYE BU FIRSATI BEKLİYORDU

'Neden İyi Parti?' diye sorduğumuz Tuğsuz, merkez partisi ve birleştirici yapısını örnek gösterdi. Tuğsuz "Ülkede hep siyasetteki tıkanıklığı çözecek bir yapı arıyorduk, İyi Parti'de bunu gördük ve İyi Parti'de siyaset yapmaya karar verdik. Türkiye''nin bir merkeze ihtiyacı vardı, Türkiye'deki kutuplaşmayı bitirecek bir yapıya ihtiyaç vardı, Türkiye'de birleştirici olacak Türkiye'yi kuruluş değerlerine, kuruluş ayarlarına geri götürecek bir yapıya ihtiyaç vardı. Ama mevcut siyasi partilerin hiçbiri bunu yapacak kapasitede değildi. Bu iddia ile ortaya çıkan İyi Parti ve Meral Akşener oldu. Türkiye'nin beklediği fırsattı bu, Türkiye'nin beklediği ışıktı bu… Gençlerin özellikle en çok beklediği yapı, merkezde ve kuruluş ayarlarına dönecek bir partiydi, dolayısıyla İyi Parti en doğal seçim. Türkiye'yi kutuplaştırmayan, insanları birbirinden ötekileştirmeyen parti şu anda İyi Parti. Millet ittifakınında kurulmasıyla artık bu milli bir mutabakata dönüştü. Bunun önderi de İyi Parti oldu, yeni bir hareket ve halkı peşine takabilmiş bir hareket." diye konuştu.

NEDEN ADAY OLDUM?

Can Tuğsuz, adaylık süreci ve niçin milletvekili olmak istediği, milletvekili seçilmesi halinde nasıl bir milletvekili profili çizmek istediğiyle ilgili sorumuza ise şöyle yanıt verdi;"İyi Parti'ye girerken amacım memlekete bir faydamız olsun, çalışalım, ne yapabileceksek onu yapalım yönündeydi. Sağolsunlar il başkan yardımcılığına takdir etti genel merkezimiz. Bu seçim açıklandığında benim milletvekili adaylığı gibi bir düşüncem açıkçası yoktu. Partideki arkadaşlar mutlaka aday olun gençleri görmek istiyoruz diye bana yoğun istekte bulundular. Tabi burada benim onların gözünde gördüğüm bir ışık, bir enerji, aslında o samimiyet beni aday olmaya yöneltti. Partimizin de gençlere ve kadınlara çok yoğun önem vermesi durumu var. Aday olmamda bunun da etkisi var. Türkiye'nin tarihinde hatırlanacak bir seçim olacağını düşünüyorum. Ve bu tarihi görevdede Gaziantep'i temsil etmek için mecliste en doğru katkıyı yapmayı arzuluyorum. Mümkün olursa, fırsat olursa çeşitli komisyonlarda araştırma komisyonlarında ve kanun taslaklarında faydalı olmayı düşünüyorum."

KONUŞMAKTAN KORKAN SANAYİCİNİN SESİ OLACAĞIM

'Zamanımız, imkanım olursa zamanımın yarısını Gaziantep'te geçirmek benim kalbimde yatan aslan. Çok tarihi bir meclis dönemi olacağı için meclisteki oylamalar çok kritik olacaktır. Millet ittifakı meclisteki çoğunluğu sağlayacağı için bizim mecliste oyumuzu kullanmaya bulunmamız lazım. Pek çok soru önergesi, araştırma komisyonlarında bizim çok tarihi bir görevimiz olacak. Bunu yerine getireceğiz. Sanayicinin meclisteki sesi olmak bizim arzumuz. Konuşamayan sanayici ve halkın sesi olacağım. Konuşmaktan korkan, konuştuğu zaman tepki almaktan ya da ekonomik zorluklarla karşılaşmaktan korkan sanayinin sesi olmayı hedefliyorum. Sanayici sesini çıkarmaya korkuyor, tarafını belli etmekten korkuyor, yaşadığı ekonomik, bürokratik sorunları dile getimekten korkuyor. Herkes aman biz görülmeyelim, sivrilmeyelim diyor. Ama bunun altında çok ciddi rahatsızlık var, problem var, inşallah bunları meclise götüreceğiz, çözümü millet ittifakı ile sağlayacağız."

MİLLETİMİZ HERŞEYİ GÖRÜYOR

İyi Parti'ye halkın teveccünün çok fazla olduğunu ve bunun farkında olan hükümetin bugüne kadar yapmadığı şeyleri yapmaya başladığını anlatan Can Tuğsuz şunları dile getirdi:"Şimdi ne hikmetse hükümet hayatta yapmayacağı şeyleri yapmaya başladı, neden? İyi Parti var çünkü. Gaziantep'te en basitinden yıkılacak Kamil Ocak Stadyumunun yeri. Camiden neden millet bahçesine dönüştü? Çünkü korkuyorlar İyi Parti geliyor ve oylarını kaybedecekler. Önce kötü polis, İyi Parti gelince onlar bile iyi polisi oynamaya başladılar. Ama İyi'lerin aslı varken suretine kimse itibar etmeyecektir. Milletimiz herşeyi görüyor, baskın seçimin sebebini de, buna neden ihtiyaç olduğunu da çok iyi görüyor. Baskın yapmak isteyenlere millet gereken dersi verecektir diye düşünüyorum. "

BUNLAR ÖNCELİKLERİMİZ OLACAK

'İyi Parti'nin hedefi Türkiye'yi yeniden kuruluş ayarlarına döndürmek' diyen Tuğsuz, "Adalet, bağımsız yargının tesis edilmesi, parlamenter sisteme dönüş, eğitim, ekonomi ve dış politikada milli, tutarlı, devletçi bir dış polikanın izlenmesi önceliklerimiz olacak. Amacımız meclisin tekrar milletin temsilcisi haline getirilmesi. Önümüzdeki dönemde mecliste kanun yapıcılara çok önemli iş düşecek. Bu konuda yapacağımız meclisteki kanunlar çok önemli. Türkiye'nin kaderini değiştirecek bir meclis dönemi olacağını düşünüyorum" dedi.

AK PARTİ 2 PARTİYE BAKIP BUNU YAPTI

Ak Parti, CHP ve İyi Parti'nin ilk sıralarında Besnili aday olmasıyla ilgili sorumuz üzerine Tuğsuz şunları söyledi:"Ben İyi Parti ve CHP'de ilk sıralarda Besnili olunca Ak Parti tarafında buna farklı anlamlar yüklendiğini düşünüyorum. Kan kardeşimiz CHP'yi de savunalım, İyi Parti'de ve CHP'de bilerek, isteyerek Besnili adayların konulduğunu düşünmüyorum. Ama Ak Parti bunu düşündü ve yaptı. CHP'de ve İyi Parti'de ilk sıralarda Besnili aday olunca Ak Parti'de Mehmet Erdoğan 3. sıradan aday gösterildi." dedi.

BOMBA GİBİ GELİYORUZ

Sahada olduklarını, vatandaşın ilgisinden, sevgisinden oldukça mutlu olduklarını anlatan Can Tuğsuz, "İyi Parti'ye Gaziantep'te de büyük bir eğilim var. Gaziantep'teki durumumuz herkesi şaşırtacak. İktidar cephesinde muazzam bir korku ve çözülme var. Bu çözülmenin ne kadar yerinde bir çözülme olduğunu gösterecek bir seçim sonucu bekliyoruz Gaziantep'te. Farkında olmadıkları bir Gaziantep realitesiyle karşı karşıya kalacaklar. Ulusal medyada yer bulamadığımız için sosyal medya ve insanlarla yüzyüze iletişim kurmak bizim en büyük gücümüz haline geldi. Ramazan dolayısıyla iftar sonrası sahura kadar çalışıyoruz. İnsanların ellerini sıkıyor, onlarla tanışıyor, dertlerini dinliyoruz. Benim en çok önem verdiğim şey insanları dinlemek ve onlarla sohbet etmek. İnşallah bomba gibi geliyoruz, kampanyamız da güçlü olacak." dedi. Meral KINACILAR