Konukoğlu, "Kriz zamanı sanayici sabredecek, batacak yere malını satmayacak, kriz zaten en fazla 5-6 ay sürer" dedi.

YATIRIMIN TAM ZAMANI

Ahilik Paneli'nin onur konuğu olan Abdulkadir Konukoğlu, soruları yanıtladı. konukoğlu, kriz dönemlerinde sanayicilere ne tavsiye edersiniz?"şeklindeki bir soruya, "Heyecana kapılmaya gerek yok. Biraz sabır. Kriz zamanında paranız fazlaysa yatırımın tam zamanı. Ama ucu ucuna yetiştiriyorsanız, paniğe kapılmayın. Paniğe kapılmadan yıldızlara bakacaksınız, yol bulacaksınız. Kriz zamanı sanayici sabredecek, batacak yere malını satmayacak. Çünkü kriz en fazla 5-6 ay sürer" diye konuştu.

PATİNAJ ÇEKİYORUZ

Türkiye'de referandum bittikten sonra bir kalkınma hamlesi başlayacağını dile getiren Konukoğlu, "Son 6 aydır biraz patinaj çekiyoruz. Ama tahmin ediyorum yatırım için herkes pusuda bekliyor. Önümüzdeki üçüncü yarıda Türkiye'nin kalkındığını göreceksiniz. 4. yarıda ise daha iyi olacak" dedi.

BAŞKA ÇAREMİZ YOK

Suriyelilerin ekonomiye etkileriyle ilgili bir soruya ise Konukoğlu şöyle yanıt verdi:"Olumlu etkileri de var, olumsuz etkileri de var. Olumlu etkileri, Gaziantep'te istihdamda daralma vardı, işçi bulunamıyordu. Bu açıdan iyi oldu. Ama esnaf yönünden sıkıntı oldu. Suriyelilerden işyeri açan çok. Esnafta daralma var. Fakat bunlar bizi kardeşlerimiz, hem müslümanız, hem bizim komşumuz. Biliyorsunuz Gaziantep, Halep'in kazasıydı. Bu kardeşlerimizle ekmeğimizi paylaşmak zorundayız, başka çaremiz yok. Müslümandan başka Müslümana yardım eden olmaz. Türk milleti etinden kemiğinden kesiyor yardım ediyor. Bizde böyle olabilirdik. Ya biz olsaydık oraya gitseydik, onlarda bize bakacaklardı" diye konuştu.Meral KINACILAR