Sanayi Odası Başkanı Adil Konukoğlu, geleceğin bilişimden geçtiğini ancak sanayiciler olarak çok üzüldükleri bir konu olduğunu söyledi. Konukoğlu, "Yıllarca çalışırız, emek veririz ve birikimlerimizi gerçekleştiririz ondan sonra gider üç tane makineye biriktirdiğimiz paranın hepsini Avrupalının, Amerikalının, Çinli’nin cebine koyar geliriz. Bu bizi çok üzüyor" dedi.

BİLL GATES ÖRNEĞİ

"Siz değerli gençlerin bulacakları buluşlarla her biriniz bir Bill Gates’e aday olduğunuzu hiçbir zaman unutmayın" diyen Konukoğlu, Ar-Ge yapmayan hiçbir ülkenin ne sanayi, de ne de bir başka sektörde varlığını sürdüremeyeceğini vurguladı.

GAZİANTEP ÇOK ŞANSLI

Gaziantep'in bir çok konuda şanslı olduğunu belirten Konukoğlu, "Çünkü, inanılmaz bir genç nüfusa sahibiz. Gençlerimizin yaptığı çalışmaları bir de sanayiye dönüştürebilirsek inanılmaz bir ivme kazanabiliriz. Gaziantep olarak da şu anda yapmış olduğumuz ihracat yıllık aşağı yukarı 6 buçuk milyar dolar. Geçen seneki rakam inşallah bu sene de bu rakamı yakalayacağız. Üniversitelerimiz eski üniversiteler değil, özellikle Gaziantep Üniversitesi şu anda sanayiyle iş birliği yapan ender üniversitelerden bir tanesi. Sanayiciler olarak da öğrencilerimizle iç içe yaşıyoruz ve öğrencilerimiz ne zaman dönüp geldilerse de başarılı oluyorlar. İnşallah buradan çok güzel fikirler çıkacak ve sanayileşecektir” dedi. LEYLA ÖZEKŞİ POLAT