Uludağ Ekonomi Zirvesi’nde konuşan Abdülkadir Konukoğlu, bankalara eleştiri getirdi ve "bir dönemde kredi vermek için kapımızda yatan bankalara bir haller oldu. Zaten kredi sözleşmelerinin küçük puntolarla yazılması tam bir kandırmaca. O karınca duası gibi sözleşmeleri okuyup, bir maddesini değiştiren var mı, bankalar ne diyorsa o oluyor” diyerek genel bir şikayeti dile getirdi.

İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu ve Özdilek Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Özdilek’in bankacılık ve reel sektör ilişkisini birlikte tartıştıkları oturumda gözler farklı yorumlar yapan Konukoğlu'na çevrildi. . Adnan Bali bankalardan şikayet etmenin her zaman her platformda cazibeli olduğunu, iş yaptığını söylerken, Konukoğlu da, kredi sözleşmelerinin küçük puntolarla yazılmasına atıfta bulundu. Konukoğlu, “O karınca duası gibi sözleşmeleri okuyup, bir maddesini değiştiren var mı, bankalar ne diyorsa o oluyor” diyerek genel bir şikayeti dile getirdi.

ŞEMSİYEMİZİ ALMAYIN

2000’li yılların başında reel sektör olarak çok büyük bir kriz yaşadıklarını hatırlatan Abdulkadir Konukoğlu, “O dönemde eskiden kredi vermek için kapımızda yatan bankalarla oturup kredileri ödeme yollarını konuştuk. Bizi çok zorlayanlar oldu. Ama o günden bugüne bankalar da reel sektörde çok değişti. Eskiden bulutu gören bankalar hemen elimizdeki şemsiyeyi almaya kalkıyorlardı. Bizim istediğimiz yağmur yağarken şemsiyemizi almayın, biraz kolaylık gösterin. Çünkü büyümemiz için krediye ihtiyacımız var. Bankaların da büyümek için kredi vermeye yani reel sektöre ihtiyacı var” diye konuştu.