Konukoğlu, TSD Şube Başkanı Hulusi Kalender, Yönetim Kurulu Üyeleri Remzi Yüksel, Erengül Üstünbostancı ve Emre Yılmaz’ın nezaket ziyaretinde yaptığı konuşmada, TSD’nin, engelli istihdamında İşkur İl Müdürlüğü ile yürüttükleri projelerle yedi yıldan beri işyerlerinin engelli eleman açığını kapattığını belirtti.

Engelli işe yerleştirme oranının Türkiye ortalamasının yüzde 70, Gaziantep’te ise yüzde 95 olduğunu kaydeden Konukoğlu, “Bu konuda TSD yönetimini ve proje birimini kutluyorum. SANKO olarak çalışan, üreten her kuruma destek oluyoruz” dedi.

Gaziantep Sanayi Odası Meclis Başkanı olduğu dönemde, Valilik ve TSD Gaziantep Şubesi paydaşlığında kurulan kooperatifin altı yıldan beri hizmet verdiğini anlatan Konukoğlu, “SANKO olarak atölyenin ilgi alanında ihtiyaçlarımızı siparişlerimizle sizden karşılıyoruz. Her zaman engellilerin yanındayız” diye konuştu.

TSD Gaziantep Şube Başkanı Hulusi Kalender ise TSD’nin 1960 yılında İstanbul Çapa Tıp Fakültesi bünyesinde kurulduğunu ve 1962 yılında Bakanlar Kurulu kararıyla kamu yararına çalışan dernekler statüsüne alındığını anımsatan Kalender, “TSD’nin 70’e yakın şubesi var.58 Yıldır engellllerin sorunlarını çözmeye çalışan ve bu konuda yasalar çıkarmak için çalışmalar yapmaktadır.Bizde Gaziantep TSD olarak engelli İstihdamında çalışmalar yapıyoruz. SANKO’nun verdiği desteklerin katkısı ile TSD bünyesinde başarılı çalışmalarımızla dikkati çekiyoruz. Şahsınızda SANKO Holding’e teşekkür ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

TSD Gaziantep Şubesi olarak SANKO’nun 14 yıldan beri desteğini aldıklarını ve bu sayede Gaziantep’i Türkiye genelinde en iyi şekilde temsil ettiklerini vurgulayan Kalender, sözlerini şöyle tamamladı: “Bu ve benzeri destekler sayesinde hazırladığımız projelerle, engellilerin iş hayatında üreten bireyler olmasını sağladık. İşyerlerine gidemeyen engelliler için engelsiz atölyeler açtık, Engelsiz Gaziantepspor Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı ile engellilerimizi spor alanlarına çekip, bu alanda lige var olduğumuzu gösterdik. Bunları yapmamızı sağladınız, size teşekkür ediyoruz. Ziyaretimiz bize güç katmıştır.”