SANKO Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, aile şirketlerinde kurumsallaşmanın temel ilkesinin sistem oluşturmak olduğunu söyledi.

Niğde Ticaret ve Sanayi Odası’nca, Niğde Üniversitesi’nde “Aile Şirketlerinde Kurumsallaşma” konulu panel düzenlendi. İstanbul Bilgi Üniversitesi AGMER Müdürü Prof. Dr. Temel Koçel ’in yönettiği panelde, SANKO Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu ve Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür panelist olarak yer aldı.

YÖNETİCİLERE TESLİM EDİLMEK

Vali Necmeddin Kılıç, Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, İl Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şevket Katırcıoğlu, Ticaret Borsası Başkanı Zafer Uyanık, öğretim üyeleri, sanayici ve işadamları ile öğrencilerin dinleyici olarak yer aldığı panelin son bölümüne, karayolu ile Adana’dan Kayseri’ye giderken Niğde’ye uğrayan TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu da katıldı. İşletmelerde kurumsallaşmanın olmazsa olmazının sistem kurmak olduğunu belirten Konukoğlu, “Kurumsallaşma işleri profesyonel yöneticilere teslim edilmek olarak algılanıyor. Bu çok yanlış bir düşünce. Sistemi oturttuktan sonra yöneten o kadar önemli ayrıntı olmaz” dedi.

ÖNEMLİ BİR PANEL

Panelin soru cevap bölümünde soruların tamamı SANKO Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu’na yöneltildi. Paneli yöneten Prof. Dr. Temel Koçel, bu durumu, “Bu panel benim açımdan çok verimli ve kolay geçti. Sanayinin duayeni Sayın Konukoğlu’ndan yani işin pratiğini yaşayan birisinden her birisi ayrı bir değer olan deneyimlerini öğrendim, hem de soruların tamamı kendisine yöneltildiği için yorulmadan bir panel yönettim” sözleri ile dile getirdi.

BİLGİNİN ZEKATI

Bu arada, panelin yapıldığı salona geç saatlerde gelen TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da konuşmasında SANKO Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu’nu bu tür etkinliklere katılıp bilgi birikimini paylaştığı için kutladı. Hisarcıklıoğlu, “Konukoğlu burada deneyimlerini paylaşarak bilgisinin zekatını veriyor. Bu gibi değerlerin önemini bilmeliyiz” diyerek, bilgi paylaşımının önemine dikkati çekti. BÜLTEN