Gaziantep'te yerli imalat sektörüne değer vermesiyle tanınan Sanayi Odası Başkanı Adil Konukoğlu, satışa çıkarılacak yerli araçlardan almaya talip olduğunu söyledi. Konukoğlu, yerli otomobilin Gaziantep'te üretilmesini istediklerini de belirterek, "Bunun için gerekli altyapımız var. Otomotiv yatırımcılarını şehrimize bekliyoruz, her türlü yardım ve kolaylığı sağlamaya hazırız" dedi.

Türkiye’de yerli otomobil üretecek birikim ve altyapı bulunduğunu ifade eden Konukoğlu, "Devrim otomobil hikayesi yarım kalmıştı. İnşallah bu sefer seri üretime geçirerek, yerli otomobil hayalimizi gerçeğe dönüştürür, gücümüze güç katarız" dedi.

ÖNEMLİ BİR ADIM

Prototipleri tanıtılan yerli otomobille ilgili değerlendirmelerde bulunan Adil Konukoğlu, Türkiye’nin kendi markasıyla otomobil üretmesinin çok önemli bir adım olduğunu belirtti. "Türkiye’nin yerli otomobil üretimi son derece doğru bir karar. Yapanları kutluyorum. Bu milli bir projedir, herkes bu konuda elinden geldiğince destek olmalı"diyen Konukoğlu, yerli otomobil çıktığı gün ilk alıcılarından birisinin kendisi olacağını, ayrıca GSO’nun tüm üyelerini ve şirketleri yerli otomobil almaları yönünde teşvik edeceklerini belirtti. HABER MERKEZİ